Hlavní obsah

FANTASY: Gambrinus liga žádné překvapení nenabídla. Nejúspěšnějšími hráči byli Brabec a Costa

Třinácté kolo Fantasy ligy moc gólů nenabídlo. Jedinou výjimkou byl zápas Plzně s Jabloncem. Nejproduktivnějším hráčem se tak stal Jakub Brabec ze Sparty, který si připsal 14 bodů. Stejný bodový příděl získal i Costa Nhamoinesu. Michal Hrdlička si pro nás připravil souhrn toho nejdůležitějšího, co Fantasy hráčům uplynulé kolo Fantasy ligy přineslo.

Nejúspěšnější hráči 13. kola Fantasy ligy

Článek

"V tomto kole jsem zůstal o bod za Luďkem Zelenkou. Musím přiznat, že se Zelí obdivuhodně zvednul a ukázal, že je velkým bojovníkem. Oceňuju, že to po několika nezdarech nezabalil a dál na sobě pracoval, leccos se ode mě přiučil a teď jsou vidět výsledky. Toto kolo nenabídlo žádné vyložené překvapení, proto se minimálně těch 50 bodů dalo nasbírat.

Obránci Jablonce si moc bodů nepřipsali

Nejhůře ve 13. kole dopadli ti, kteří vsadili na beky Jablonce. Severočeši totiž v Plzni inkasovali šest gólů a paradoxně nejlíp dopadl Filip Novák, který dostal červenou kartu. Novák to měl za -1, ale zbylé trio obránců na tom bylo ještě hůře! Špatně pochopitelně dopadl i brankář Špit, který si přitom brousí zuby na vychytání jubilejní sté nuly.

Mezi zadáky dominovali sparťanští střelci gólů Brabec a Costa. Nejproduktivnějšími záložníky zase byli strůjci plzeňského úspěchu Horváth a Petržela. Kapitán Západočechů dal dva góly, Petržela jich svým heroickým výkonem pět zařídil a byl vyhlášen Hvězdou utkání.

Nejlepším útočníkem Stanislav Tecl

S nasazením útočníků mám dlouhodobě problém, a když se dívám na statistiky uplynulého kola, tak se ani nedivím. Nejlepším byl Stanislav Tecl, který nasbíral deset bodů. Z toho vyplývá, že se víc vyplatí sázet na rozestavení jen s jedním forvardem. Nejlepší by to možná bylo ála Vicente Del Bosque, tedy 4-6-0, ale takovou možnost ve Fantasy nemáme.

Já jsem v posledním ligovém dějství ukořistil 54 bodů, žádná sláva, takový průměr. Teď jsem bohužel zraněn, připoután na lůžko. Ale má to své výhody. Už teď pracuju na statistikách a dalších zajímavostech možná ještě intenzivněji než dřív, doufám, že to přinese ovoce!"

Reklama

Související témata: