Hlavní obsah

Táta mě káral za ztráty s outsidery, přiznal mladoboleslavský záložník Jarolím

Mladá Boleslav

Vůdce mladoboleslavských fotbalistů s napětím vyhlíží klíčové bitvy podzimu. Tým 34letého záložníka Davida Jarolíma dlí na 5. místě ligové tabulky. Jenže chce výš. V sobotní domácí řeži s Plzní i následném vystoupení na Spartě hodlají Středočeši razantně vstoupit do hry o čelo.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Mladoboleslavský záložník David Jarolím (vpravo) v utkání proti Bohemians Praha 1905.

Článek

Cítíte v kabině napětí z konfrontací s dvěma nejlepšími týmy v lize?

Nikdo to neprožívá extra emotivně. Ale na druhou stranu všichni v šatně vědí, že to budou mimořádné zápasy. Proti Plzni chceme potvrdit domácí neporazitelnost z letošní sezóny, vyhrát a snížit pětibodové manko.

Plzeň po měsíci bez ligové výhry v minulém kole rozdrtila Jablonec a v Lize mistrů pod lehla po dobrém výkonu těsně Bayernu Mnichov. Je forma Západočechů působivá?

Doma s Bayernem hrála Plzeň mnohem ofenzivněji než v Německu. V Česku mají jedno z nejsilnějších mužstev v ofenzivě. My se rozhodně neutěšujeme jejich předešlou sérií bez vítězství. Občas na každého padne únava nebo i přes dobrý výkon nepřijde očekávaný výsledek. V posledních dvou zápasech ale už zase ukázali obrovskou sílu.

Vzbuzují ve vás dvě poslední vystoupení Plzně obavy?

Ne. Bereme v potaz plzeňské dovednosti, ale nepodléháme jim. Chceme snížit ztrátu na čelo a současně ukázat, že patříme k adeptům na titul.

Je skutečně v silách současného kádru Mladé Boleslavi útočit na první místo?

Rozhodně. V dobrém rozpoložení můžeme porazit každého. Navíc se nám proti loňské sezóně vyhýbají těžká zranění. Jasně, jde o vzdálený cíl. Hlavní je vyvarovat se hloupých ztrát, které nás potkaly třeba v podobě prohry v Ostravě či ve Znojmě.

Vnímáte nynější situaci v ligové soutěži tak, že vás soupeři přehlížejí?

Nám je to jedno. Nejde o nic podstatného pro výkonnost. Naopak se může jednat o výhodu. Nepotřebujeme, aby se o nás teď mluvilo. Alespoň máme klid, nedoléhají na nás žádné tlaky.

Řešíte výsledky týmu i s tátou, který trénuje ve Spojených arabských emirátech?

Občas si zavoláme, ale nemluvíme jen o fotbale. Každopádně naše výsledky sleduje. Pokáral mě za ztráty s Bohemians 1905, Znojmem a Ostravou. Sám dobře vím, že takové výpadky jsou pro uchazeče o první příčky nepřípustné.

Reklama

Související témata: