Hlavní obsah

Rozhodčí? Bez komentáře. Nechci před disciplinárku, prohodil Jarolím po řeži s Plzní

Mladá Boleslav

Rozdýchat prohru s Plzní, ze které nevinili jen sami sebe, museli fotbalisté Mladé Boleslavi nejprve v šatně. Středočeši prahli v sobotním souboji s úřadujícím mistrem po vítězství, které by je přiblížilo čelu ligového pelotonu. Jenže přes skvostný vstup nakonec prohráli. Západočeši slavili po tuhé bitvě vítězství 2:1. „Oba góly jsme soupeři darovali," lamentoval kapitán Mladé Boleslavi David Jarolím. Jen s obtížemi přitom skrýval vztek a rozčílení z některých výroků sudího Hrubeše.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský David Jarolím (vpravo) v souboji s útočníkem Plzně Michalem Ďurišem.

Článek
Fotogalerie

Panovaly v šatně po prohře hodně velké emoce?

Zápas byl vyhrocený. Nás mrzí, že jsme prohráli. Vedli jsme, ale následně jsme soupeři dva góly darovali. Dali jsme protihráčům prostor ve velkém vápně, potrestali nás. Inkasovali jsme z nešťastných situací.

Čemu přičítáte mimořádně vyhrocený závěr utkání?

Já se k rozhodčím vyjadřovat nebudu. To jsem udělal jednou. Naposledy shodou okolností po předešlém domácím zápase s Plzní. Nemíním chodit před disciplinární komisi.

Cítíte velkou křivdu?

Góly jsme si zavinili sami. Začali jsme lépe, byli jsme aktivnější. Napadali jsme plzeňské hráče, nenechali je rozehrávat. Ale nechali jsme si dát dva hloupé góly.

V úvodu utkání váš tým vsadil na hodně důraznou hru. Šlo o záměr, kterým jste chtěli eliminovat plzeňské přednosti?

Ano. Dlouho to fungovalo. Ale měli jsme udržet vedení delší dobu. Plzeň by měla problémy. Nedostávala se totiž do hry. Vstup jsme měli výborný. Jenže Západočeši mají kvalitu, že pokud se do šance dostanou, většinou ji využijí. A my jim ty šance darovali.

Za vyrovnaného stavu 1:1 v průběhu prvního poločasu došlo v pokutovém území Plzně k souboji Hubníka se Zahustelem. Šlo o situaci, kterou rozhodčímu zazlíváte nejvíce? Jak jste inkriminovaný okamžik viděl?

Jako faul. Více sudího vážně hodnotit nebudu. Ještě více mě mrzí, když se dívám na komentář pana Němce v České televizi, který mi řekne, že při souboji Čišovského s Chramostou v průběhu druhého poločasu se nejednalo o faul. Plzeňský obránce Chramostu stáhnul, držel ho za ruku. Jako bývalý hráč by Němec tohle měl vědět. Šlo o situaci, kdy mohl Chramosta jít sám na brankáře. Byl to hodně důležitý moment.

Ve srovnání s předešlými zápasy se vám nedařily standardní situace. V čem byl největší problém?

Brankář Kozáčik dobře vybíhal. V předešlých zápasech nám standardky vycházely, jsme v nich silní, ale proti Plzni jsme se nedokázali prosadit. Ale měli jsme i jiné příležitosti.

Diváci na tribunách byli po zápase hodně rozezlení. Na plochu létaly nejrůznější předměty, o vulgarismy nebyla nouze. Co jste říkal na reakce fanoušků?

Jsou naštvaní. A já se jim nedivím.

Před zápasem jste netajil, že chcete snížit pětibodový odstup na druhou Plzeň. Po prohře však vaše ztráta na čelo narostla. Jde o velký problém?

Nesmí vzniknout panika. Bylo by pro nás dobré neprohrát takový zápas, jakým byl souboj s Plzní. Musíme se připravovat dál úplně stejně. Nyní si musíme odpočinout na Spartu. Nezbývá, než se zvednout. Utkání jsme odmakali. Jen si musíme ukázat situace, které jsme vyřešili blbě. Na Letnou pojedeme po reprezentační přestávce vyhrát, musíme tři body ztracené doma zase získat zpět.

Reklama

Související témata: