Hlavní obsah

VIDEO: Sparta znovu v černém, proti Mladé Boleslavi vyrukuje ve speciálních retro dresech

Praha
Aktualizováno

Oslavy 120. výročí založení fotbalové Sparty vyvrcholí sobotním ligovým duelem s Mladou Boleslaví. Lídři tabulky k němu vyběhnou ve speciálních černých retro dresech s velkým S na hrudi, bez jmenovek na zádech. Těsně před výkopem nastoupí na trávník také členové Železné jedenáctky a fotbalistům pogratulují zástupci hokejové Sparty, která v prosinci oslaví 110. narozeniny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva fotbalisté Lukáš Vácha, Mario Holek, David Lafata a kouč Vítězslav Lavička představili retro dresy pro výročí 120. let od vzniku klubu.

Článek
Fotogalerie

Sparťané v retro dresech.

Fotbalová Sparta byla založena 16. listopadu 1893 jako AC Královské Vinohrady, název AC Sparta byl přijat na valné hromadě 9. srpna 1894. „Nejstarší fotografie původních dresů, kterou používáme, je z roku 1896. Rudé dresy si Sparta přivezla v roce 1906 z Londýna," připomíná mluvčí klubu Ondřej Kasík s dovětkem, že brankář Vaclík nastoupí v zeleném retro dresu.

Mužstvo nechce pokazit oslavu neúspěšným výsledkem. Moc dobře si ovšem uvědomuje, že slavnostní zápasy jsou ošemetné a často nedopadají dobře.

„Oslavy probíhají důstojně, ale musíme se od nich oprostit. Abychom odvedli dobrou práci a přinesli fanouškům další vítězství," uvědomuje si Vítězslav Lavička, trenér týmu, který na podzim v Gambrinus lize ještě neprohrál.

Každý soupeř pase po naší sérii, ví Lafata

„Nejde ani tak o to, že nám chce Boleslav pokazit oslavy. Každý soupeř se především snaží ukončit naši sérii bez porážky. Ale atmosféra během posledního domácího zápasu s Teplicemi byla nádherná, chceme si podobnou znovu užít," říká kapitán David Lafata.

Zápas s Mladou Boleslaví se hraje v sobotu od 18:00 před kamerami ČT Sport, on-line přenos na Sport.cz. Očekává se obdobná návštěva jako na duel s Teplicemi, kdy na Letnou dorazilo šestnáct a půl tisíce diváků.

Reklama

Související témata: