Hlavní obsah

Šéf Sparty Košťál oznámil, že v klubu končí

PRAHA

Vlastimil Košťál oznámil, že na konci března opustí všechny funkce ve Spartě Praha. Prezident letenského klubu to řekl na čtvrteční tiskové konferenci, kde představil svoji kandidaturu na předsedu Českomoravského fotbalového svazu.

Článek

Z funkce šéfa Sparty odchází Košťál po šesti letech. "Dnes odpoledne se sejdu s panem Danielem Křetínským, kterému oznámím svou rezignaci na všechny funkce ve Spartě," řekl Košťál, který i po loňském příchodu nového majitele do Sparty byl prezidentem klubu a členem jeho představenstva.

Důvodem jeho odstoupení je kandidatura na šéfa svazu, v níž ho Sparta podporuje.

"Dnes odpoledne se sejdu s panem Danielem Křetínským, kterému oznámím svou rezignaci na všechny funkce ve Spartě," řekl Košťál, který i po loňském příchodu nového majitele do Sparty byl prezidentem klubu a členem jeho představenstva. "Do voleb chci jít jako nezávislý kandidát," zdůvodnil své rozhodnutí.

Křetínský ocenil Košťálův přínos pro klub

Místopředseda klubu Křetínský, který je už od loňské změny majitele nejvlivnějším mužem Sparty, ocenil Košťálův přínos pro klub. "Vedení klubu převzal na hranici krize a během pěti let z něj, samozřejmě s pomocí dalších, vybudoval jednoznačně nejsilnější klub v regionu. Při tom všem dosahovala Sparta vynikajících výsledků v evropských pohárech," prohlásil Křetínský na internetové stránce klubu.

Zopakoval, že Sparta Košťála ve volbách podpoří. "Je to jednoznačně nejlepší volba pro český fotbal. Vlastimil Košťál je mimořádný manažer s vynikající znalostí tohoto prostředí. Z jeho činnosti bude fotbal u nás jednoznačně profitovat," řekl Křetínský.

Kandidát na předsedu fotbalového svazu Vlastimil Košťál také prohlásil, že má podporu většiny českých delegátů, v jejichž rukou volba bude. Současně řekl, že za nejbližší spolupracovníky si vybral Ladislava Malého a Jaroslava Vacka. Jako své partnery si už nedokáže představit olomouckého ředitele Jiřího Kubíčka a šéfa Pražského fotbalového svazu Václava Chválu, s nimiž je nyní ve svazové exekutivě.

Kubíček s Chválou nejsou týmovými hráči

Podle Košťála nejsou Kubíček s Chválou týmovými hráči. "Bez týmové práce si nedokážu fungování nového výkonného výboru představit," prohlásil na tiskové konferenci Košťál. Podle něj především Kubíček napomohl k rozdělení současného svazového vedení na dvě skupiny, kvůli kterému výkonný výbor nebyl dostatečně akceschopný.

Většina českých delegátů prý bude prosazovat jeho volbu. "Ze 129 nominací na české straně mám podporu jednaosmdesáti," tvrdí Košťál. Jeho volbu prý podpoří mimo jiné pět prvoligových a pět druholigových klubů, či šest krajských fotbalových svazů.

Prezident Sparty, který na konci března opustí v klubu všechny funkce, dnes také představil své programové prohlášení. Jeho hlavní plány zní: vrátit kredit českému fotbalu, zefektivnit práci svazu, zvýšit marketingové příjmy a změnit dvoukomorový systém.

Reklama

Související témata: