Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sparta se ve slavnostním duelu výrazně prosadila, a tak ovládla ideální jedenáctku

Praha

Sto dvacet let je úctyhodný věk. Fotbalistům Sparty téměř celý poločas trvalo, než se prosadili. Nakonec však vyrovnali a skóre duelu s Mladou Boleslaví otočili na 4:1, což je výhra odpovídající oslavám výročí založení klubu. Letenští si navíc pojistili titul půlmistra, a tak není divu, že do ideální sestavy 15. kola Gambrinus ligy podle Sport.cz dodali trojlístek hráčů.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 15. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz

Článek

Africká posila se začíná Spartě vyplácet. Obránce Costa Nhamoinesu ze Zimbabwe byl ústřední postavou slavnostního večera na Letné. Na dva góly nahrál, druhý vítězný vstřelil sám. Výrazně tak přispěl k obratu, který ozdobila třetí trefa. Dočkal si připsal již jubilejní desátou asistenci a jeho chytrou přihrávku korunoval Hušbauer svou devátou podzimní brankou - oba záložníci v sestavě kola nechybějí.

Po čase se vytáhla Příbram, která v bitvě záchranářů poslala nebohou Jihlavu debaklem 5:0 na poslední příčku tabulky. Středočeši rozložili kanonádu na pět hráčů, z nich jsme vybrali Pleška a Tomáše Pilíka.

Favorizovaná Viktoria měla problémy v Brně. Zbrojovka vedla trefou Skaláka, ale plzeňský střelec Tecl ho dvěma zásahy trumfl a rozhodl.

Také další kluby dodaly do sestavy po jednom hráči. Brankář Melichárek ničil slávisty a Slovácko i díky jeho neprůstřelnosti nakonec výrazně vyhrálo. Teplice uhrály na Bazalech jen bezbrankovou plichtu, v obraně Baníku znovu vynikl mladý Baránek. Znojmo už není poslední, při výhře nad Olomoucí se blýskl záložník Hrošovský. Dukle pak výhru v Liberci zajistil výstavní střelou kanonýr Pospěch.

Sestava 15. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Melichárek (Slovácko) - Pleško (Příbram), Baránek (Ostrava), Costa (Sparta) - Dočkal (Sparta), Hrošovský (Znojmo), Hušbauer (Sparta), T. Pilík (Příbram) - Tecl (Plzeň), Pospěch (Dukla), Skalák (Brno).

Reklama