Hlavní obsah

VIDEO: Horváth líbal ulomenou Vrbovu hlavu, ta nakonec skončila v šampusu

Plzeň

Jasně že mu pogratulovali, sborově zazpívali a k dnešním padesátinám popřáli zdraví a nové trenérské úspěchy. Už nikoli v Plzni, ale u české reprezentace. Samozřejmě že i s nezbytným dortem vytvarovaným do podoby stadiónu ve Štruncových sadech přispěchali a Pavla Vrbu překvapili. Čokoládovou figurkou kouče rozmachující se na zeleném trávníku také... Slavící a zároveň loučící se trenér však šokoval hráče stejně jako osazenstvo Viktorie ještě víc. To když svému sladkému dvojníkovi ulomil hlavu a daroval ji kapitánovi Pavlu Horváthovi.

Trenér Vrba slavil v Plzni narozeninyVideo: www.fcviktoria.cz

 
Článek
Fotogalerie

Všelijakých vylomenin a fórků sice Horváth napáchal trenérovi Vrbovi během pěti společně prožitých let spoustu, ale aby jeho hlavu líbal a pak máčel v šampaňském, to tady nebylo. Ještě že šlo o hlavu čokoládovou...

Trenérský oslavenec ji bez váhání ulomil svému miniaturnímu dvojníkovi, a komu jinému ji také měl dát okoštovat, než vyhlášenému gurmánovi?! Ale že nakonec skončí ve sklence šampaňského, to rozhodně nečekal.

Jenže rozkaz byl rozkaz. Trenér Pavel Vrba totiž při rozlévání bublinek a porcování dortu zavelel: „Skleničku šampaňského nedopíjet. A pro každého je jen jeden kousek dortu!"

Měl totiž na paměti, že už v úterý čeká na něho a jeho tým poslední duel základní skupiny Ligy mistrů s CSKA Moskva a nemínil ani při oslavách padesátin povolit svým hráčům uzdu.

Ať proženete Spartu, přál Vrba

„Bude rozhodovat o tom, zda naše účinkování v letošní Lize mistrů bylo nebo nebylo úspěšné. Určitě by nás všechny těšilo, kdybychom postoupili dál a Plzeň si potřetí v řadě zahrála evropské poháry i v jarní části sezóny. Doufám, že to společně zvládneme," připomínal svým svěřencům a všechna jejich přání a gratulace opětoval: „I já vám hodně štěstí do jarní části sezóny, ať Spartu ještě proženete. A koukejte makat, budu to sledovat," nabádal je.

Jasně že nezůstalo jen u slov díků. To tak, aby se trenér rozloučil a nemusel dát nic do placu. „Po skončení podzimu budou mít hráči svůj večírek, takže jsem jim slíbil, že nějakou částkou na něj rovněž přispěju," prozrazoval Vrba a svým svěřencům popřál nejen příjemnou oslavu, ale příjemné a pozitivní vzpomínání na trenéra, který se po pěti letech a 157 odkoučovaných ligových zápasech v řadě s Plzní definitivně rozloučí.

„Kabina možná příchodem nového trenéra zbystří a ti, kteří měli více prostoru, budou muset o své místo více bojovat. Hráčům přeju, ať se jim daří, jsou úspěšní a nový trenér nechť pokračuje ve výsledcích, které jsme tady měli my. Nebylo a není to jen o Vrbovi, ale o celém klubu, jenž podle mého názoru funguje velice dobře," zamýšlel se slavící a loučící se kouč nad érou, která nastane v plzeňských Štruncových sadech po jeho odchodu k reprezentaci.

Reklama

Související témata: