Hlavní obsah

Vrba se rozloučil s ligou pátou cenou pro trenéra měsíce, Costa je hráčem listopadu

Praha

Pavel Vrba se rozloučil s angažmá v Plzni dalším úspěchem, byl popáté zvolen nejlepším trenérem měsíce v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA). Cenu pro nejlepšího hráče listopadu získal sparťanský obránce Costa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba se loučí s fanoušky po vítězném utkání Ligy mistrů nad CSKA Moskva.

Článek

Sedmadvacetiletý rodák ze Zimbabwe je vůbec prvním Afričanem, který anketu o Hráče měsíce ovládl. Od fanoušků obdržel 5616 hlasů a s velkým náskokem triumfoval před dvojicí plzeňských hráčů Stanislav Tecl - Milan Petržela.

Costa během uplynulého kalendářního měsíce z pozice levého beka dal dvě důležité branky a má velký podíl na tom, že Sparta přezimuje v čele ligové tabulky. Pět bodů ztrácí obhájce titulu Plzeň, která bude přes zimu shánět náhradu za nového reprezentačního kouče Vrbu.

"Když jsem tuto trofej získal poprvé, přinesla mi úspěchy. Věřím, že tomu tak bude i u národního týmu. Děkuju za ni," řekl Vrba na tiskové konferenci, kde podepsal smlouvu jako nový kouč reprezentace. S Plzní během listopadu ve čtyřech ligových kolech neztratil ani bod, s Ligou mistrů se rozloučil výhrou nad CSKA Moskva a na jaře si klub zahraje Evropskou ligu.

Výsledky ankety za listopad:
Hráč měsíce:
1. Costa (Sparta Praha) 5616 hlasů
2. Tecl 4937
3. Petržela (oba Plzeň) 3173
Trenér měsíce:
1. Vrba (Plzeň) 5553
2. Lavička (Sparta) 4961
3. Kozel (Dukla Praha) 2591

Reklama