Hlavní obsah

Teplice se po šesti zápasech dočkaly výhry

TEPLICE

Po šesti zápasech se tepličtí fotbalisté dočkali vítězství. Po výhře nad Brnem 3:1 si upevnili druhé místo, na vedoucí Spartu však ztrácejí patnáct bodů. Bez kvarteta Tesařík, Hunal, Fenin a Rosa se musel obejít domácí trenér Mareček, ale ani hosté nebyli zdaleka kompletní. hrát nemohli zranění Siegl, Křivánek a Zúbek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

Jarní počasí jako by hráče obou mužstev utlumilo a dvacet minut se prakticky na trávníku nic nedělo. Až chyba Schustera nabídla sólo pro Rilkeho, proti němuž však stačil brankář Václavík vyběhnout daleko za hranici pokutového území a nebezpečí zažehnat. Domácí to však probudilo a začali dost zaměstnávat brněnskou obranu, v níž si oba stopeři Trousil i Schuster nepočínali ani trochu jistě.

Verbířova rána ve 24. minutě šla ještě vysoko nad, ale těsně před půlhodinou hry se Stínadla radovala. Rada poslal do vápna dlouhý trestný kop, Krmaš se sice k zakončení nedostal, ale Mašek k němuž se míč odrazil, neměl před prázdnou brankou z deseti metrů problém otevřít skóre. Jediným nebezpečným okamžikem na druhé straně byl průnik Musila, ale jeho zpětnou přihrávku stačil Klein odvrátit.

O hodně svižnějším tempem začal druhý poločas. Po pěti minutých minula střela Večeři jen těsně domácí branku, vzápětí byli blízko k druhému úspěchu tepličtí hráči. Přímý kop Verbíře našel hlavu Saboua, ale míč skončil na břevně brněnské branky. Z protiútoku zahrozil Musil, ale pozorný Poštulka stačil střelu z bezprostřední blízkosti vyrazit.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou, v koncovce však byli aktéři zápasu nepřesní. Domácí Rilke místo přihrávky na lépe postaveného Maška namířil jen do boční sítě, na druhé straně Zelenka z deseti metrů hlavičkoval vysoko nad.

V 70. minutě prodloužil Sabou míč na nabíhajícího Radu a ten tvrdou ranou nedal Václavíkovi šanci. O šest minut později přidal svůj druhý gól Mašek a pojistil tak domácím výhru. Střídající Belej stihl už jen snížit na 3:1. Teplice vyhrály poprvé od 14. listopadu, kdy doma porazily Olomouc.

FK Teplice - 1.FC Brno 3:1 (1:0)
Branky: 29. a 76. Mašek, 70. Rada - 82. Belej. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Pinkas. ŽK: Verbíř, Szabo - Schuster, Trousil. Diváci: 4890.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Klein, Krmaš - Doležal, Benát (88. Abanda), Sabou, Verbíř - Rilke (75. Sunsing), Mašek (82. Szabo). Trenér: Mareček.
Brno: Václavík - Živný, Trousil, Schuster, Had - Baláž (56. Mezlík), Musil (79. Belej), Večeřa, Černý (37. Hlavatý) - Kroupa, Zelenka. Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: