Hlavní obsah

Dukla cíle nemění. Ale když se šance na pohárovou Evropu nabídne, půjdeme za ní, přiznává Kozel

Praha

Atak na pohárové příčky na pražské Julisce neproklamují, i když podzimní umístění fotbalistů Dukly by k němu svádět a provokovat mohlo. Vždyť Kozlův tým skončil na čtvrté příčce s pouhým jednobodovým mankem na třetí Teplice. „Cíl jsme po podzimu neměnili, ale pokud by se šance na pohárovou Evropu naskytla, pochopitelně bychom za ní šli,“ přiznává trenér Luboš Kozel před pátečním zahájením zimní přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Luboš Kozel mohl být s podzimem spokojen, takže žádný div, že by chtěl na jařě bojovat o účast v evropských pohárech.

Článek

Zatím vládne na Julisce klid před bouří. „Jasné jsou jen tři odchody. Marek Hanousek se vrací na přípravu do Plzně a Pázler do Jablonce, kam spolu s ním odchází na hostování i Vrzal," rekapituluje dosavadní pohyb v kádru svého týmu trenér Luboš Kozel.

„Z hostování se naopak vrací Engelmann, příležitost dáme jako tradičně mladým hráčům. Třeba Matěji Hanouskovi, jenž by měl nahradit zmiňovaného Vrzala. Pár ligových i pohárových zápasů si už za áčko zahrál, je členem reprezentační jedenadvacítky, takže bude záležet jen na něm, zda si řekne i o stabilní místo v sestavě."

Pochopitelně že případný atak na pohárové příčky předpokládá i posílení stávajícího hráčského kádru. „Pracujeme na něm, ale bylo by předčasné vyslovovat konkrétní jména," brání se trenér zacházet do podrobností.

V přípravě zápasy se slovenskými týmy

„Podstatné pro nás bude trénovat tak, abychom byli dobře připraveni na jaro. I proto jsem opět volil start na tradičním zimním Tipsport cupu, s nímž máme z minulosti dobré zkušenosti. Jen škoda, že už se nehraj v Berouně na velkém hřišti s umělým povrchem, které nám vyhovovalo," prozrazuje plán přípravy, která bude až do konce ledna probíhat v domácích podmínkách a bude vyplněn zmiňovaný zápasy Tipsport cupu i třeba přípravnými duely se slovenským Ružomberokem či Banskou Bystricí.

Před jarním startem ligy pak Dukla zamíří za teplem na herní soustředění na Kypr, kde se utká mj. s Dynamem Kyjev. Měli by ho absolvovat i rekonvalescenti Tomáš Berger s Milanem Černým, kteří na podzim laborovali s dlouhodobým zraněním. „Po operaci, léčení, rehabilitaci a postupném nabírání kondice se s námi hned od začátku ledna zapojí do přípravy," potvrzuje trenér Luboš Kozel.

Účast v pohárové Evropě sice není pro Duklu cílem, ale samo sebou že po vydařeném podzimu po ní na Julisce pošilhávají. „Poslední čtyři podzimní kola se nám vydařila, ale cíle pro jaro jsme ani poté nepřehodnocovali. Chceme na ně samozřejmě navázat, a pokud by se to podařilo, budeme se až do konce jara o účast v pohárech prát. Hodně napoví už první dvě jarní kola, kdy hrajeme nejprve doma s Teplicemi a pak jedeme na Slavii," přemítá kouč Dukly Luboš Kozel, který má v záloze ještě jednu variantu - domácí pohár.

„Jenže v něm nás svedl los se Spartou, takže nás čeká konfrontace s mužstvem, které je u nás momentálně nejlepší. A dokonce třikrát během jediného měsíce, protože s ní hrajeme dvakrát v poháru a jednou v lize. Věřím, že dopadneme lépe než na podzim na Letné. Tam nám utkání vůbec nevyšlo a nebylo ani reálným odrazem výkonnosti obou mužstev."

Reklama