Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka už vyjeli na kondiční soustředění do Kravař

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka jako první prvoligový tým zamířili hned na začátku zimní přípravy na společné soustředění. Pět dnů budou svěřenci trenéra Svatopluka Habance pracovat na fyzické kondici v Kravařích. Týdenní přípravu v sobotu zakončí utkáním na umělé trávě ve Starém Městě proti třetiligové Kroměříži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Trousil ze Slovácka

Článek

"V Kravařích bychom měli získat základ kondice pro další část zimní přípravy. Prvních pět dnů věnujeme kilometrovým objemům. Celý leden na hráče čekají intenzivní tréninky, které doplní přípravné zápasy. Hlavní část herní přípravy směřujeme na soustředění v Turecku," uvedl Habanec. Na rozdíl od minulých sezon se Slovácko nepřihlásilo do zimní Tipspsort ligy a dalo přednost vlastní skladbě přípravných zápasů.

Hned po Novém roce podstoupili fotbalisté dva dny kondiční testy v Olomouci. V sobotu si pak na tréninku na umělé trávě zahráli fotbálek. "Kondiční testy napověděly o stavu jednotlivých hráčů a také o tom, jakou zátěž jim můžeme naložit," řekl kouč.

V týmu chybí Ladislav Volešák, který zamířil do Příbrami, do Varnsdorfu se vrátil Ladislav Martan a na odchodu je obránce vicemistrů světa do dvaceti let Lukáš Kubáň. Ten se připravuje společně s Romanem Hašou, jenž odejde na hostování, zatím s B týmem.

Naopak po více než půl roce se po operaci zkřížených vazů zapojil do přípravy Filip Hlúpik a také Matěj Biolek, jenž kvůli zranění nedohrál závěr podzimní části ligy. Naplno netrénuje útočník Libor Došek, který hned po sezóně podstoupil operaci kolena. "Jsem domluven s trenérem, že budu ještě zhruba deset dnů běhat a potom se zapojím do kompletní přípravy i zápasů. Nechci raději nic uspěchat," poznamenal Došek.

Reklama

Související témata: