Hlavní obsah

V Drnovicích se do černého netrefili

V Drnovicích se hrál sotva průměrný fotbal bez vyložených šancí. "Bod z venku se počítá. Spokojenější ale asi budou Drnovice, protože jsme je k ničemu nepustili a sami jsme měli několik slibných příležitostí," tvrdil kouč Blšan Michal Bílek.

Článek

Domácí začali náporem a už ve 2. minutě mohli vést, Chvalovský ale Holubovu dělovku z deseti metrů zneškodnil. Další střely mezi tyče se však diváci v první půli již nedočkali. Drnovice sice měli územní převahu, ale dobře organizovaná a zatažená obrana Blšan s přehledem odolávala, když většina akcí domácích končila už před šestnáctkou. Hosté se osmělili jen jednou, když Bureše vystrašil tvrdou ránou těsně nad břevno Devátý.

Po přestávce začali Blšany aktivněji. Soupeře přehrávali ve středu pole a několikrát zahrozili. Michalovu přízemní střelu však Bureš kryl a bomba Šelichy z 25 metrů zase o chloupek minula břevno. V závěru v nadějné pozici střílel vedle Střihavka po brejku Schulmeistera. Domácí kloudnou akci ve druhé půli nevymysleli. Oživení nepřinesl ani střídající Brazilec Fumaca.

"Vždy nastupuje, když je výsledek na vážkách a tak se mi jeho výkon těžko hodnotí. V něm to ale stejně nebylo. Středeční zápas s Teplicemi nás stál mnoho sil, které nám dnes chyběly. Citelná byla i ztráta Holomka, který umí podržet míč i přihrát. Za této situace jsem rád, že jsme neprohráli," uvedl trenér Drnovic Josef Mazura.

Drnovice - Blšany 0:0
Rozhodčí Jára. Žluté karty: Polodna, Šelicha. Poločas: 0:0. Diváci: 1703.
Drnovice: Bureš - Ševinský, Zbožínek, Schindler, Víšek (63. Fumaca) - Adamec (78. Smutný), Gába, Onofrej, Čáp - Macháň, Holub (90. Vojtíšek).
Blšany: Chvalovský -Vorel, Šourek, Horáček, Sýkora - Michal (70. Schulmeister), Devátý, Bílek, Šelicha - Střihavka (90. Veleba), Polodna.

Reklama

Související témata: