Hlavní obsah

Slavia dál posiluje ofenzivu, do Edenu míří ghanský záložník Mensah

Praha

Fotbalisté Slavie mezi sebou dnes večer na soustředění na Tenerife přivítají nového spoluhráče. Sešívané by měl posílit devatenáctiletý ghanský ofenzivní záložník Joseph Mensah. Nejémě produktivní klub Gambrinus ligy tak pokračuje v posilování útočné fáze. Ghaňan bude čtvrtou zimní posilou. Z Jablonce přišli záložníci Piták a Vošahlík, z CSKA Moskva bude na jaře hostovat útočník Necid.

Foto: slavia.cz

Devatenáctiletý ghanský ofenzivní záložník Joseph Mensah se už nechal vyfotit s dresem Slavie.

Článek

Také Slavia vsadí na exotickou posilu z Afriky. „Po obdržení víza odcestoval Joseph Mensah přes Prahu na Tenerife, kde se v neděli večer připojí k A-týmu a absolvuje s ním kondiční soustředění. S hráčem bude uzavřena smlouva o půlročním hostování s opcí na tři roky," uvedl na klubovém webu Jaromír Šeterle, generální ředitel Slavie.

Devatenáctiletý záložník naposledy působil v ghanském klubu Liberty Professionals, v letošní sezóně vstřelil ve 13 zápasech jeden gól a sedmkrát byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

„Jde o mladého a talentovaného hráče, skautovaného Slavií v rámci cesty do Ghany, kterou jsme organizovali. Hráč má potenciál se zde adaptovat a uspět, možné je následné uplatnění přestupové opce. Příchodu byl hráč nakloněn i proto, že dobře sledoval progres, jaký zde zaznamenal jeho krajan, liberecký Isaac Sackey," poukázal hráčský agent Viktor Kolář, jehož společnost Sport Invest Group transfer afrického fotbalisty zprostředkovávala.

„Jsem moc rád, že můžu být ve Slavii. Měl jsem i jiné nabídky, ale rozhodlo jednání klubu. Bylo rychlé a velmi sympatické. Slavia má mnoho mladých a nadějných hráčů. Věřím, že dobře zapadnu," doufá Mensah.

„Udělám, co bude v mých silách, aby se mnou Slavia i její fanoušci byli spokojeni. Slavia na tom teď není příliš dobře a budu se snažit, abych týmu co nejvíce pomohl," dodal pro slavia.cz nadějný fotbalista, který nejraději hraje na levé straně zálohy.

Reklama

Související témata: