Hlavní obsah

Sparta přišla v lázních o Dočkala, záložník si odjel vyzvednout novorozeného Samuela

Třeboň

Panečku, umí si náročný program náležitě zpříjemnit. Sparťanský fotbalista Bořek Dočkal na den opustil kondiční soustředění v Třeboni. „Velmi příjemná záležitost. Bořek si jel do porodnice vyzvednout manželku se synem Samuelem, který se mu v sobotu narodil. K mužstvu se připojí ještě během večera. Věřím, že zase tolik neztratí,“ usmívá se trenér Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Pavel Kadeřábek v posilovně během kondičního soustředění v Třeboni.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Sparty během zimní přípravy

Bez lázní nedají ani ránu, jen Františkovy Lázně vyměnili za Třeboň. Na šviháky lázeňské si ale fotbalisté Sparty nehrají, v nabitém programu nemají na frajeřinky čas ani náladu.

Letenští minimálně o pár týdnů předběhli dobu. Třeboňské lázně motivují české reprezentanty na olympiádě v Soči speciální prémií - kdo přiveze medaili, získá týdenní pobyt pro dvě osoby. A fotbalisté Sparty týden v Lázních Aurora tráví už teď.

„Ze Soči se nejvíc těším na hokej. Nejsem expert na nominaci, ale věřím, že šanci na medaili hokejisté mají," usmívá se stoper Jakub Brabec. „Mě kromě hokeje zajímají všechny lyžařské disciplíny a biatlon. Sjezdovky mě nebaví, ale mám rád běžky a jednou bych chtěl zkusit Jizerskou padesátku," dodává obránce Pavel Kadeřábek.

Den končí u televize

Mezi fotbalisty je raritou, většinou lyže nemilují. Sparťané si tak libují, že pod vedením trenéra Lavičky je již druhý rok v rámci kondičního soustředění prostor i na tréninky s míčem. „Po snídani jdeme dopoledne do haly nebo posilovny, pak se přesouváme na umělku. Jednou jsme museli skousnout i výběh do terénu, ale jsme holt na kondičním soustředění," líčí Kadeřábek nabitý program. „Po obědě je klid a odpoledne druhá tréninková fáze s míčem, po večeři PlayStation a televize..."

Zajímají se o Krátkého z Teplic

Sparta vede po podzimu ligu o pět bodů před Plzní a v jejím kádru nedošlo k výraznějším změnám. „Vím, že v zahraničí je zájem o Láďu Krejčího nebo Pepu Hušbauera, který byl podle mě nejlepším hráčem podzimu. Snad i oni zůstanou a společně dojdeme k tomu, co si všichni přejeme. Bude to mé třetí jaro ve Spartě a snad už konečně titul získáme," doufá brankář Tomáš Vaclík.

Na hostování do Bohemians 1905 se odešel rozehrát pravý obránce Pauschek, a tak Letenští hledají někoho, kdo by kryl záda Kadeřábkovi. V Teplicích si vyhlédli Marka Krátkého, bývalého kapitána reprezentace do 19 let. „Nějaká jednání probíhají, nechceme je zatím komentovat," usmál se Lavička.

Reklama

Související témata: