Hlavní obsah

Sparta se neodmítá, má Nezmar jasno, proč Kováč s podpisem Liberci váhá

Praha
Aktualizováno

Přijdou o kapitána, nebo ne? Stoper Radoslav Kováč je pro fotbalisty Liberce klíčovým mužem. Slovan v týdnu předložil své hvězdě návrh prodloužení smlouvy, jež v létě končí. O Kováče se zajímá nejen Olomouc a Jablonec, ale také Sparta, kde už Kováč dříve působil. „Sám jsem byl ještě nedávno hráčem, takže mi je jasné, že Sparta je v Čechách jen jedna. A pokud někdo není kovaným slávistou jako pan Řehák, tak se její nabídka neodmítá,“ říká Jan Nezmar, sportovní ředitel Slovanu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Bohemians 1905 Ivan Lietava (vlevo) v souboji s libereckým kapitánem Radoslavem Kováčem.

Článek

Nechce svého kapitána ztratit, ale má pro Radka Kováče pochopení. Oficiálním nabídkám z Olomouce a rivalského Jablonce by Liberec třeba odolal. Jenže klub z Letné, to je jiná váha.

„Nabídka Sparty zkomplikovala situaci kolem Kováče nejvíc," má jasno sportovní ředitel Jan Nezmar. „Předložili jsme Radkovi smlouvu na rok s roční opcí a jsme připraveni ji vylepšit ještě přes hranice našich možností. Radek chce ale smlouvu na dva roky. Možná ani netušil, jaký tlak sám na sebe vytvořil. A teď ho ke všemu oslovila Sparta..." líčí Nezmar, který by chtěl mít jasno během ledna.

Liberec už každopádně přišel o jiného stopera. Chorvat Kelič nakonec zřejmě nezamíří do Tiraspolu, ale do Itálie. „Je to tak, Renato je momentálně na zdravotních testech v Padově," potvrdil Nezmar pro Sport.cz.

Kádr zdecimovalo několik zranění

Liberec měl během soboty dva zápasy a plánoval, že hráče základního kádru rozdělí mezi přátelský duel s Trenčínem v Nymburce (2:2) a utkání zimní Tipsport ligy s Pardubicemi (0:2). Do Edenu však nakonec poslal jen juniorku.

„Důvodem bylo několik zranění, třeba Huška, Pavelky či Kováře. Kušnír, Delarge a Frýdek pak nastoupili se sebezapřením, takže do Prahy už nebylo koho dalšího poslat," vysvětlil Nezmar.

Slovan dal přednost utkání s Trenčínem, které se hrálo na přírodním trávníku. „To je v zimě velká výhoda. A byl to nesmírně kvalitní zápas s výborným soupeřem, který skončil zaslouženou remízou," dodal liberecký ředitel.

Nabitou sobotu večer uzavře klubový reprezentační ples v libereckém Clarion Grandhotelu Zlatý Lev.

Přípravná fotbalová utkání:
Slovan Liberec - Trenčín 2:2 (0:2) - hráno v Nymburce
Branky: 65. Delarge, 89. Sackey - 20. Mišák, 33. Rundič.
Liberec: Hroššo - Kunšnír (46. Coufal), Kováč (62. Karišik), Pimpara, Frýdek - Sackey, Obročník (46. Novotný) - Šural, Kordiško (46. Douglas), Kolár (46. Delarge) - Rabušic (62. Ndiaye). Trenér: Šilhavý.
Příbram - Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 24. Ščuk.
Příbram: Hruška - Jugas (66. Kvída), Zápotočný, Mišůn, Divíšek - Brandner (46. Pleško), Mašán (46. Volešák), Krbeček, Šlapák (71. Tarczal) - Řezníček, Slepička (66. Švancara). Trenér: Čuhel.
Mladá Boleslav - I. poločas: Diviš - Kysela, Dosoudil, Smejkal, Rosa - D. Jarolím, Ščuk - Štohanzl (26. Kúdela), Štajner, Fabián - Chramosta.
Mladá Boleslav - II. poločas: Eliáš, Johana, Janíček, Rosa (71. Geissler) - Kúdela, Vraštil, Šultes, Magera, Bořil - Nešpor. Trenér: K. Jarolím.
Bohemians Praha - Příbram 1:1 (0:0)
Branka Příbrami: Ngandu.
Sestava Příbrami: Štěpanovský (46. Rondzik) - Štochl, Andrejevič (5. Sestarija), Videgla, Macháček - Barák, Šípek, Danoski (65. Bolina) - Mareš (65. Kozič), Řezáč (75. Ngandu), Kdolský.
Jablonec - Varnsdorf 2:3 (2:3)
Branky: 2. Moulis, 9. Okleštěk - 13. a 36. Kotiš obě z pen., 7. Hanuš.
Sestava Jablonce: Špit - Kysela, Štochl, Hronek, Vrzal - Okleštěk, Kubista, Loučka, Moulis - Hubník (22. Štemberk), Třešňák. Trenér: Skuhravý.
Jablonec - Roudnice nad Labem 5:1 (3:0)
Branky: 43. a 73. Fantiš, 7. Čížek, 24. Beneš, 62. Pázler - 89. Šraga.
Sestava Jablonce: Šebek - Eliáš (73. Skwarczek), Rossi, Beneš, Novák - Kopic, Čížek, Landovský, Jablonský - Fantiš, Pázler. Trenér: Skuhravý.
Teplice - Kladno 4:2 (0:0)
Branky: 50. a 68. Litsingi, 56. Nivaldo, 87. Jindráček - 63. Tóth z pen., 71. Kraus.
Sestava Teplic: Slavík - Matula, Jablonský, Rode, Krob - Litsingi (85. Vůch), Ljevakovič, Vachoušek, Nivaldo - Salami (85. Jindráček), Bratanovič (77. Čajič). Trenér: Ščasný.
Teplice - Meteor Praha 3:0 (2:0)
Branky: 26. Čajič, 29. Takács, 53. Richter.
Sestava Teplic: Lukáč - Heger, Hošek, Takács, Strada - Vůch, Čajič, Urma, Richter - Batryn, Jindráček.
Horn - Znojmo 0:2 (0:2)
Branky: 32. a 42. Haurdič.
Sestava Znojma: Hrubý (46. Drobisz) - Mudra, Jonov, Hnaníček, Helísek (57. Hříbek) - Buchta, Adukor (38. Lukáš) - Vukadinovič (69. Zifčák), Haurdič (65. Reljič), Crnkič - Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Sigma Olomouc - Myjava 2:1 (2:1)
Branky: 12. a 18. Zahradníček - 41. Šulek.
Sestava Olomouce: Blaha - Varadi, Svozil, Šindelář, Javůrek (64. Střiž) - Zahradníček (74. P. Ševčík), Pospíšil, Nepožitek, Houska (80. Štěrba), Navrátil - Doležal (46. A. Ševčík). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: