Hlavní obsah

Lietava funguje jako automat na góly. Klokani ještě čekají, jak se rozhoupe Brabec

Praha

Poslední místo v ligové tabulce jim nedá spát. Fotbalisté Bohemians 1905 během zimní přestávky posilují. V Ivanu Lietavovi konečně našli střelce, ze Sparty si vypůjčili krajního obránce Lukáše Pauscheka. A věří, že se k nim brzy přidá i ostřílený stoper Erich Brabec. „Záleží teď už jen na Erichovi. O peníze v jeho případě vůbec nejde. To bychom pak měli asi problém,“ usmívá se trenér Jozef Weber.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Bohemians 1905 Ivan Lietava se v utkání Tipsport ligy raduje z gólu proti Liberci.

Článek

Klokani v sobotu sehráli v rámci zimní Tipsport ligy kuriózní zápas. Lietava dal Českým Budějovicím gól hned v první minutě, Klavík naopak až v nastavení poslední akcí vyrovnal na konečných 2:2.

Posila z Olomouce tak zatím v přípravě funguje jako automat. Co zápas, to gól. „Trochu se bojím, aby se nám Ivan nevystřílel v přípravě a nechal si nějaké branky také na jaro. Z každé útočné akce, do které se zapojí, čiší nebezpečí. Přesně to nám na podzim chybělo," pochvaluje si trenér Jozef Weber.

Také Pauschek se mohl trefit

Nechce však, aby ofenziva stála ne jediném muži. Jakmile kouč Lietavu vystřídá, jsou klokani zase bezzubí. „Ve druhém poločase na mě trochu padla beznaděj z podzimu. Hledání hráčů do ofenzivy ještě zdaleka nekončí, protože někteří mě opakovaně přesvědčují, že na tuto pozici nemají. Za Lietavu a další potřebujeme mít alternativu. Ale je lepší to vědět dnes, než v únoru v Příbrami," poukazuje Weber na první jarní kolo.

Také druhá slovenská posila je příslibem. Lukáš Pauschek si letním přestupem do Sparty ukousl zatím asi příliš velký krajíc. Klokani však náhradu za zraněného Šírla potřebují - a Pauschek může hrát na levém i pravém kraji obrany.

„Je mladý a dynamický, fyzicky i rychlostně vybavený. Věřím, že v Bohemce zase získá sebevědomí a půjde nahoru. Budějovicím mohl dát i gól, který jsem mu moc přál. Ivanovi hodně pomohlo, že se již v prvním utkání trefil. Fanoušky pak hned měl na svojí straně," připomíná kouč.

Teď se ukáže, jak skromný je Brabec...

Zdaleka nejzkušenější posilou by měl být exslávista a exsparťan Erich Brabec. Stoper nedávno ukončil své působení v Senici a klokani mu nabídli angažmá.

„S Erichem jsme seděli a spolu s ředitelem Tomášem Požárem mu férově nastínili poměry, jež v Ďolíčku panují. Aby pak nebyl zklamaný. Stejně upřímní jsme ostatně byli i k Lietavovi. Chceme mít v mužstvu hráče, kteří se s prostředím v Bohemce ztotožní. K nám chodí fotbalisté skromní a nerozmazlení," usmívá se kouč.

Weber věří, že Brabec klokanům nakonec kývne. „Erich si vzal pár dnů na rozmyšlenou. Teď je na tahu on."

Reklama

Související témata: