Hlavní obsah

Místo druhé ligy bude hrát o titul. Jsem rarita, má jasno nový sparťan Krátký

Praha

Takový zvrat si nechá líbit. V Teplicích si v poslední době moc nekopl, takže počítal s hostováním v Ústí nad Labem. S ním už fotbalista Marek Krátký (20) dokonce absolvoval kondiční soustředění. Nakonec si ho ovšem na půlroční hostování s opcí vypůjčil lídr Gambrinus ligy. „Je to trochu rarita. Vypadalo to reálně na druhou ligu, a teď jsem najednou ve Spartě, která bojuje o titul. Je zvyklá kupovat nejlepší hráče, a já toho zatím moc neodehrál,“ libuje si nad bleskovým přesunem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Sparty Praha, teplický Marek Krátký.

Článek

Marek Krátký je talent. V lize debutoval již v sedmnácti letech. V dresu Teplic však zatím nastřádal jen 14 ligových startů, na podzim strávil na hřišti celkem jen 55 minut.

„Trenér Ščasný ve mně viděl spíš záložníka. Jenže do Teplic přišli Nivaldo, Litsingi a další, takže v záloze je veliká konkurence," líčí své postavení na Stínadlech.

Na Letné s ním počítají především jako s alternativou za pravého obránce Pavla Kadeřábka, který coby čerstvě přeškolený záložník patřil k objevům podzimu.

„Marka jsme sledovali delší dobu a po odchodu Lukáše Pauscheka na hostování do Bohemky se jeho angažování jevilo jako nejlepší varianta," vysvětlil trenér Vítězslav Lavička, proč Sparta po málo vytíženém hráči sáhla.

První se mu ozval Hřebík

Velkou váhu určitě mělo doporučení letenského sportovního ředitele Jaroslava Hřebíka, který Krátkého dobře poznal v juniorských reprezentacích.

„Pan Hřebík byl také první, kdo se mě na Spartu zeptal. Trénoval mě dva roky a mám na něj jen pozitivní vzpomínky," potvrzuje Krátký.

Je mu jasné, že na Letnou přichází jako pojistka do obrany či zálohy. „Chci ve Spartě zanechat co nejlepší dojem a kdyby pak měla zájem, tak z toho vytěžit něco víc," líčí ideální variantu.

„Jsem nicméně realista a vím, že to mužstvu šlape. Nejdu sem do základní sestavy, ale pokud dostanu šanci v áčku, budu se ji snažit využít. Když ne, tak je tady pořád béčko, kde také můžu mít zápasové vytížení. Budu doufat, že nějaká šance přijde," říká Krátký na rovinu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články