Hlavní obsah

Olomouc porazila Mladou Boleslav 2:0

PRAHA

Hanáci byli lepší, ale v útoku se znovu šíleně trápili. Udrželi však čisté konto a nakonec se dočkali i vytoužených gólů a tak zaslouženě vyhráli. "Utkání bylo z naší stranou poznamenáno velikou nervozitou, protože jsme už moc a moc potřebovali vyhrát. Dopředu znovu chyběla kvalita, ale bylo to lepší než v předchozích duelech. Rozhodli ale až klíčoví hráči, gólem Kučera a ideální nahrávkou R. Hubník," tvrdil olomoucký kouč Petr Uličný.

Článek

Sigma hned od počátku vytrvale útočila, zatímco Mladoboleslavští úporně bránili a nevynechali jedinou příležitost k rychlým brejkům. Nebezpečí však z akcí Hanáků nehrozilo. Šance přišly jen po dvou rohových kopech Kobylíka, ale R. Hubník, vzápětí Babnič a pak ještě M. Hubník Millerovu bránu netrefili.

Hosté měli tři příležitosti. Dvakrát je však zmařil včasným vyběhnutím Vaniak a třetí, vyloženou, trestuhodně zahodil Vaculík, když minul prázdnou olomouckou svatyni. Vůbec nejblíže ke gólu byl však ve 34. minutě domácí Bednář, jenže sám před Millerem selhal a trefil jen jeho náruč.

Po přestávce Sigma ještě zvýšila aktivitu a přicházely i šance. Největší měl Babnič, ale po ideální přihrávce Kobylíka trefil jen vybíhajícího Millera a krátce poté ve slibné pozici zase vysoko přestřelil. V 69. minutě se však domácí přece jen dočkali. Kouč Uličný poslal místo útočníka M. Hubníka na trávník stopera Hudce, na hrot vysunul z obrany Kučeru a olomoucký kapitán za pár vteřin z blízka usměrnil do sítě centr Königa.

Ihned poté se ale vrátil na svůj post, když Hudec přešel do středu zálohy za Babniče, který se posunul do útoku k Bednářovi. Deset minut před koncem mohla přijít pojistka, ale Babnič "sežral" příhru Bednáře lépe postavenému Randovi a Vít jeho technickou střelu ještě vykopl z brankové čáry. V poslední minutě se však Babnič také prosadil, když do sítě dorazil centr R. Hubníka zprava.

"Začali jsme velice dobře, ale v koncovce jsme vybouchli a ve druhé půli nás už domácí především důrazem přehráli," uvedl Mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin ml.

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky: 69. Kučera, 90. Babnič. Rozhodčí: Jára - Kafka, Košec. ŽK: R. Hubník - Langer, Vít, Baranek. Diváci: 4.438.
Olomouc: Vaniak - R. Hubník, Kovář, Kučera, Glos - König (74. Randa), Zbožínek, Babnič, Kobylík - M. Hubník (68. Hudec), Bednář (83. Pečnik). Trenér: Uličný.
Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Skála, Vít, Palát - Baranek (77. Jarolím), Langer, Matějovský, Vaculík (71. Cigánek) - Sedláček, Pecka. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: