Hlavní obsah

Bakoš už zase dává góly, po půli ovšem viktoriáni Uhrina namíchli

Plzeň

Turecko mají za sebou, těší se ještě na soustředění na Kypru. Fotbalisté Viktorie Plzeň si na domácím hřišti v Luční ulici zahráli s druholigovým Ústím nad Labem. Remizovali 2:2 a poprvé v zimní přípravě tak nezvítězili. Podstatnější však je, že do sestavy se po zranění vrátil útočník Marek Bakoš a hned také otevřel skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Marek Bakoš v utkání základní skupiny Ligy mistrů s Manchesterem City.

Článek

Už aby byli zase v teple. Na Kypr však obhájci titulu odlétají až ve středu, do té doby musí i slovenský střelec přežít pár dnů české zimy. Během přípravy ho trápilo zranění.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Jsem rád, že jsem na umělé trávě vydržel alespoň poločas. Nechtěl jsem na to myslet. Nyní se cítím dobře a věřím, že nejhorší jsem si vybral na začátku roku," řekl Marek Bakoš pro klubové stránky.

Proti Ústí odehrál první poločas a ve 23. minutě dal hlavou první gól utkání. „Byl to pěkný gól. Z devadesáti procent to byla práce Radima Řezníka. Poslal mi vynikající přihrávku vzduchem a já jsem míč jenom doklepl do branky," pochvaloval si Bakoš.

Právě jemu by návrat do tepla měl prospět nejvíc. „Když hrajete na normální trávě a je dvacet stupňů, je to lepší. Fotbal vám pak více chutná. V Plzni ještě budeme trénovat a udržovat se, abychom nic neztratili. Trenér nám říkal, že příští týden už bude soutěžní a na Kypru naběhneme na zápasový rytmus," avizoval Bakoš.

Na výsledku vždy záleží...

Plzeň po poločase vedla 2:0, po přestávce však o náskok rychle přišla a remízou 2:2 zápas také skončil. Svého trenéra tak aktéři druhé půle pěkně namíchli.

„Na výsledku vždy záleží. S druhou půlí nejsem vůbec spokojený, protože jsme do ní nastoupili lehkovážně a dostali dvě branky. Máme s hráči co řešit. Druhá polovina se mi vůbec nelíbila," láteřil Dušan Uhrin mladší.

Kromě malé kaňky si ale zimní přípravu pochvaluje. „Jsem s ní spokojený. Pořád trénujeme dvoufázově a nemáme velká zranění. Proti Ústí jsme šetřili některé hráče. Čišovský, Horváth, Kolář a Kozáčik nebyli ani na lavičce. Nastupovat na umělé trávě je pro ně zbytečné. Víme, jak hrají. Nyní se již budeme soustředit na Kypr," vysvětlil Uhrin.

Na Kypru se jeho tým utká s Žalgirisem Vilnius, Levski Sofia a Rostovem.

Reklama

Související témata: