Hlavní obsah

Plzeň myslí na budoucnost, na Kypru prodloužila smlouvy s Čišovským, Kozáčikem a Wágnerem

Larnaka

Obhájce titulu na Kypru rozhodně nezahálí. V rámci soustředění také vylaďuje kádr. Hned trojice fotbalistů Viktorie Plzeň spojila svoji budoucnost s mistrovským klubem také pro následující období. Stoper Marián Čišovský prodloužil kontrakt ve Štruncových sadech do června 2016, brankář Matúš Kozáčik s útočníkem Tomášem Wágnerem podepsali smlouvy ještě o rok delší.

Foto: fcviktoria.cz

Upsali se pod kyperskými palmami... Zleva Tomáš Wágner, manažer Pavel Kuka, Marián Čišovský a Matúš Kozáčik.

Článek

Chystají se na odpolední zápas proti Žalgirisu Vilnius. Své fanoušky však plzeňský klub nejprve potěšil prodloužením smluv hned se třemi hráči najednou.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Je pro nás vynikající zprávou, že stávající opory a přední hráči české Gambrinus ligy mají zájem pokračovat s námi v cestě, kterou jsme společně v Doosan Areně nastoupili. Všichni již opakovaně potvrdili své kvality a já jsem přesvědčen, že také v následujících měsících a letech budou patřit k základním stavebním kamenům Viktorie," libuje si generální manažer Adolf Šádek pro klubový web.

Marián Čišovský je hráčem Viktorie od července 2011. „V Plzni jsem prostě spokojený. Klademe si vždy ty nejvyšší cíle, dosahujeme dobrých výsledků. Stadión je pravidelně vyprodaný, lidé fotbalem žijí. V neposlední řadě je zde spokojená i rodina, takže všechno mluvilo pro prodloužení kontraktu," říká slovenský reprezentant. „Viktoria má každým rokem ambice se dlouhodobě účastnit evropských pohárů. Samozřejmě, že i to je pro mě motivací, ale rozhodl jsem se pokračovat v Plzni hlavně proto, že je tu skvělá atmosféra a celkově se tu cítím šťastný," má jasno Čišovský.

Bitva o titul a poháry největší motivací

Novou smlouvu podepsala také brankářská jednička Kozáčik. „Jsem spokojený po všech stránkách a jednoduše nevidím důvod, proč neprodloužit smlouvu. Bylo krásné prožít fotbalovou pohádku posledních sezón a já věřím, že stále nekončí. O jiné variantě, než je prodloužení kontraktu s Viktorií, jsem neuvažoval," ujišťuje Matúš Kozáčik. „Možnost hrát o titul a o poháry je tím nejlepším, co může fotbalistu potkat. To je pro mě největší motivace," dodává slovenský reprezentační brankář.

Třetím do party je útočník Tomáš Wágner, který svým gólem v závěru utkání s CSKA Moskva poslal Viktorii do pohárového jara. „Plzeň je podle mě nejlepší klub v České republice a já jsem hrdý, že za něj můžu hrát. Kdybych si myslel cokoliv jiného, neprodloužil bych zde smlouvu. Ve Viktorii jsem opravdu spokojený," líčí Wágner.

Reklama