Hlavní obsah

Uhrin s Plzní ještě neprohrál, před Šachtarem ho čeká už jen generálka s Rostovem

Larnaka

Nadupaný Šachtar Doněck v přípravných zápasech exceluje, ale ani fotbalisté Plzně si před prvním vzájemným duelem ve vyřazovací části Evropské ligy (20. února v Plzni) nevedou špatně. Viktoria na soustředění na Kypru v pondělí porazila Levski Sofia 3:0 a bulharského soupeře vcelku jasně přehrála. Tým vedený Dušanem Uhrinem tak stále nedal svému kouči pocítit hořkost porážky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňští David Štípek (vlevo) a Pavel Horváth se radují z gólu.

Článek

Duel s horkokrevným soupeřem byl od samého začátku plný emocí. Aby ne, když se jeden z hráčů Levski vážně zranil.

„Z naší strany napětí nepocházelo, my jsme byli od začátku stoprocentně koncentrováni na utkání. Za nešťastně zlomenou nohu podle mě nikdo nemůže. Nemyslím si, že se hrálo nějak tvrdě, naopak všechno proběhlo v mezích slušnosti," řekl Dušan Uhrin pro klubový web.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V Larnace viktoriány čeká tento čtvrtek poslední zkouška před zápasem se Šachtarem Doněck. „Bude to naše generálka a přibližně u dvou míst si ještě nejsem stoprocentně jistý, koho nasadím. V devadesáti procentech mám ale o sestavě jasno," avizuje kouč.

Dva čistokrevní útočníci nezklamali

Cení si výrazné výhry v utkání, v němž také experimentoval. „Trochu jsme změnili systém a hráli na dva čistokrevné útočníky. Myslím, že se nám nevedlo špatně. Práce Marka Bakoše a Tomáše Wágnera se mi líbila. Byli nebezpeční před brankou soupeře a v poli hráli také dobře," hodnotí Uhrin.

Právě Bakošovi a také Davidu Štípkovi dopřál na hřišti velkou porci minut. „Marek hrál po dlouhé době a jsem rád, že zvládl celé utkání. Davida jsem také chtěl vidět a mohu říct, že mě nezklamal. Teď už se blíží generálka na Šachtar a já jsem hlavně rád, že se nikdo nezranil," oddechl si Uhrin.

Soupeř dopadl hůř. Hned z kraje utkání musel kvůli zlomenině nohy odstoupit Anton Ognianov. „Mě to trochu zasáhlo. Když jsem viděl, v jaké pozici má nohu, nebyl to hezký pohled. Určitě v tom nebyl úmysl, ale spíše souhra nešťastných náhod. Přeji mu brzké uzdravení a rychlý návrat na hřiště," řekl David Štípek.

Reklama

Související témata: