Hlavní obsah

Že se Marek radši netrefil jindy, litoval kouč Jarolím po smírné fotbalové bitvě příbuzných

Liberec

Remízou na půdě Liberce začal svoje další prvoligové angažmá zkušený fotbalový trenér Karel Jarolím. Přivedl tým Mladé Boleslavi k plichtě 2:2, když jeho svěřenci dokázali v závěrečných osmnácti minutách srovnat dvougólové manko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

„První poločas byl z naší strany slušně odehraný směrem dozadu. A co se týče ofenzívy, vytvořili jsme si také slibné situace. Bohužel se nám nepodařilo skórovat. Právě neproměnění šancí možná ovlivnilo další průběh, protože zkraje druhé půle jsme lacino dvakrát inkasovali," pustil se Karel Jarolím do hodnocení.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Cenil si toho, že tým nerezignoval. „Snažili jsme se s nepříznivým stavem něco udělat. Střídající hráči oživili hru. Pozitivní je, že ze stavu 0:2 jsme vydolovali aspoň bod. Ale nemohu nevidět chyby při předtím nezvládnutých obranných standardních situacích," rozebíral boleslavský kouč.

Paradoxní je, že střelecky se na výsledku podíleli syn Karla Jarolíma, tedy David Jarolím z Boleslavi, a liberecký Marek Jarolím, synovec trenéra soupeře a bratranec Davida. „Takových zápasů za účasti obou kluků mám už na svém kontě víc. Byl bych raději, kdyby se Marek prosadil v jiném utkání, než proti nám, ale stalo se. Hlavně mám radost z toho, že jsme srovnali a David se na tom podílel," svěřil se Karel Jarolím.

Šilhavý: Tři body jsme neuhlídali

Rozpaky panovaly na liberecké straně. „Jsem osobně zklamaný, nebo lépe řečeno, jsme zklamaní všichni. Když vedete o dva góly, tak věříte, že náskok nebo vítězství neztratíte. Bohužel jsme tři body neuhlídali," posteskl si trenér Jaroslav Šilhavý.

Uznal, že Slovan se nechal zatlačit soupeřem do defenzivy. „Boleslav úspěšně prostřídala, dala tam další útočníky. I při její ofenzivní síle jsme ale měli uhrát tři body, takže se nebudeme vymlouvat třeba na úbytek sil při náročném programu v úvodu jara," uvedl kouč, jehož mrzela zaváhání při standardních situacích.

„Přitom se na takové momenty můžeme v klidu na tréninku připravit. Takže góly nepadly do naší sítě poté, co by nás hosté přehrávali, ale rozhodovaly standardky. Každý hráč má být zodpovědný za svůj post na hřišti. I od Alkmaaru jsme dostali gól po podobné situaci, takže se nad tím musíme zamyslet," uvědomoval si Šilhavý i s výhledem na čtvrteční pohárovou odvetu v Nizozemsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články