Hlavní obsah

Měli jsme vyhrát, remíza je zklamáním, litoval liberecký kapitán Kováč po utkání s Boleslaví

Liberec

Odčinit předešlý pohárový nezdar z domácího zápasu s Alkmaarem chtěli fotbalisté Slovanu Liberec v ligovém duelu s Mladou Boleslaví. Dlouho to vypadalo, že vydřou tři body, nakonec opouštěli trávník se svěšenými hlavami. Mrzela je nejen ztráta dvougólového náskoku, ale i způsob, jak k tomu došlo. „Měli jsme zápas prostě uhrát lépe,“ nehledal výmluvy liberecký kapitán Radoslav Kováč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radoslav Kováč z Liberce v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

V úvodním jarním kole fotbalové ligy jste remizovali doma 2:2. Jak zápas se Středočechy hodnotíte?

Na začátku druhé půle jsme dali dva góly a vypadalo to slibně. Bohužel jsme pak také dva dostali. Bylo to způsobené tím, že jsme pasivitou jen čekali a rázem se zápas pro nás vyvíjel dost složitým způsobem. Jsme zklamaní.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V čem vidíte příčiny nezvládnutého závěru?

Boleslav prostřídala ofenzivní hráče. Má v kádru asi šest útočníků. Ale nic nás neomlouvá. Měli jsme prostě uhrát lepší výsledek. Hosté vyrovnali v poslední minutě. Bylo to tak rychlé, že jsem gól ani pořádně neviděl. Otočil jsem se a míč už byl v bráně. Nešpor si balón sklepl a trefil se krásně.

Je remíza zasloužená?

Z mého pohledu ne. Když vedete 2:0 po sedmdesáti minutách, neměli byste ztratit body. Nám se to ale stalo.

Mohla hrát roli i únava?

Měli jsme v nohách čtvrteční pohárový zápas s Alkmaarem. Osobně jsem se cítil dobře. Na únavu se při teprve druhém soutěžním zápase na jaře vymlouvat nemůžeme.

Jak se vám jeví obměna kádru?

O Liberci se mluví v souvislosti s odchody Rabušice, Keliče, Kušníra i dlouhodobé absenci Delarge. Jsou tady na druhou jiní a noví hráči. Mára Jarolím dal při své premiéře gól. Uvidíme, co bude dál třeba za pět kol.

Čeho se chcete vyvarovat v dalších zápasech?

Musíme být víc důrazní při obranných standardních situacích. A taky vepředu podržet míč, aby nás soupeř nepřehrával. Teď se soustředíme na čtvrteční pohárovou odvetu v Alkmaaru, kde se pokusíme zabojovat o postup.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články