Hlavní obsah

Liberecký kouč Šilhavý po vítězství nad Brnem: Zatím to herně drhne, ale v lize bodujeme

Josef Pešout (Liberec)Sport.czPrávo

I přes vynucené změny v sestavě potvrdili fotbalisté Slovanu Liberec roli favorita v prvoligovém zápase se Zbrojovkou Brno. V součtu s Evropskou ligou to byl jejich již pátý soutěžní duel v jarní sezóně. Ačkoli má severočeský tým momentálně poněkud jiné složení, než na podzim, souhrnné výsledky nejsou nijak špatné. Po těsné prohře s Alkmaarem 0:1 následovaly ligová remíza s Mladou Boleslaví 2:2, odveta v Alkmaaru 1:1 a ligové výhry v Jihlavě 3:2 a právě s brněnským soupeřem 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník Serhij Rybalka (vlevo) a obránce Zbrojovky Petr Buchta.

Článek

„Věděli jsme, že proti Zbrojovce budeme kvůli kartám či zraněním postrádat minimálně tři hráče, kteří by jinak byli v základu, a že narazíme na celek, hrající o záchranu. Brno opravdu přijelo bojovat o co nejlepší výsledek a naše prognózy o náročnosti zápasu se vyplnily," konstatoval liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Slovan i bez klíčového stopera Rajnocha, levého beka Fleišmana a neúnavného záložníka Pavelky po bezbrankovém poločase rozhodl o tříbodovém zisku díky pohotovému Luckassenovi. Větší herní prostor kromě něj dostali i Pimpara a Kolár, minuty na hřišti sbírá také navrátilec z hostování Obročník.

Trenér pochválil gólmana

„Ze tří bodů máme radost. Doma jsme předtím už dlouho nevyhráli," oddechl si kouč. „První půle byla urputnější, panovala nervozita a z ní vyplynulo dost nepřesností. Do druhého poločasu jsme vstoupili velice dobře a naštěstí jsme dali gól. Závěr zápasu? Především vůlí, morálkou a obětavostí jsme ustáli i uskákali šance soupeře. Dobře zachytal brankář Hroššo, který hodně pomohl defenzivě při vysokých míčích. Nebezpečí hrozilo od hlavičkářů Kroupy a Košťála," rozebíral Šilhavý.

Trenér si je vědom toho, že hernímu projevu Slovanu chybí herní klid. „Součinnost kluků, co hrají vedle sebe, nebo souhra jednotlivých řad, není ideální. Zatím to stále drhne. Schází lepší mezihra a často se nám nedaří podržet míč. S tím se potýkáme od začátku sezóny. Rádi bychom předváděli atraktivní fotbal, abychom vedli o tři góly už v poločase. Ale musíme především bojovat a zlepšovat se postupnými kroky," vystihl aktuální rozpoložení mužstva kouč, který vítá osmidenní čekání na další zápas.

„Od pátku do příští neděle máme přece jen nějaký čas na regeneraci po náročném programu a zároveň můžeme zapracovat v přípravě na herní stránce," dodal Šilhavý, jehož svěřenci stále patří mezi adepty na třetí místo v ligové tabulce.

Reklama

Související témata: