Hlavní obsah

Limberský urážky vnímal. A po prohře na Spartě litoval: Začali jsme hrát pozdě

Praha

Neskrýval obrovské zklamání, k průběhu zápasu se však plzeňský obránce David Limberský postavil čelem. Podle něj si Viktoria za bezkrevný první poločas vyhrát nezasloužila. „Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Začali jsme hrát, až když nás bylo na hřišti méně,“ podotkl zkušený fotbalista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Proč jste nehráli v prvním poločase?

Samozřejmě jsme chtěli, ale nebyli jsme dostatečně agresivní. O poločase jsme si to vyříkali. Jenže jsme začali hrát, až když nás bylo na hřišti méně. Měli jsme tam v závěru standardky, závary. Jenže myslím, že jsme začali hrát příliš pozdě, za první půli jsme si nezasloužili vyhrát.

Na Spartu nyní ztrácíte osm bodů. Vidíte ještě šanci na obhajobu?

Osm bodů je samozřejmě hodně. Ale my zbraně nesložíme, budeme se snažit získat co nejvíc bodů. Ale osm bodů je jistě komfortní náskok, my jsme ho měli před třemi lety a neprohospodařili jsme to. Teď to má v rukou Sparta, budeme se ji snažit nahánět.

Sparta působila agresivněji. Zaskočila vás tím?

Sparta byla agresivnější v první půli, po přestávce jsme se jí v tom už vyrovnali. Snažili jsme se ze všech sil vyrovnat, bohužel se to nepovedlo. Hlavní důvod porážky vidím právě v bezkrevném výkonu z první půle.

Oproti Spartě bojujete na dvou frontách, stále jste v Evropské lize. Mohla sehrát roli vaše větší únava?

Myslím, že jsme nepůsobili unaveněji. První půli jsme do toho zkrátka nedali to, co jsme měli. Nemyslím, že jsme byli unavení.

Co říkáte na dvě vyloučení? Byla podle vás oprávněná?

K rozhodčím se nebudu vyjadřovat.

Vnímal jste urážky a pískot sparťanských fanoušků na vaši osobu?

Samozřejmě jsem to vnímal. Ovšem není to poprvé. Bylo to stejné jako před rokem, takže se dá říct, že už jsem si na to zvykl.

Reklama

Související témata: