Hlavní obsah

Sparta chce na Baník vyrukovat s Krejčím. Buďme první, kdo ji porazí, vyzývá Komňacký

Praha

Vedou ligu o deset bodů před Plzní a podruhé během jara je čeká utkání na hřišti posledního týmu tabulky. Proti Bohemce se pořádně zapotili, minule v Příbrami ještě víc. Tentokrát se fotbalisté Sparty v rámci 21. ligového kola představí na ostravských Bazalech a dělají vše pro to, aby se poprvé na jaře mohl do sestavy vrátit uzdravující se záložník Ladislav Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Hušbauer (vlevo) střílí svůj druhý gól v podzimním utkání proti Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Pokoru, pokoru a znovu pokoru. Vzhledem k desetibodovému náskoku už Sparta může podlehnout jen sama sobě, proto se trenér Vítězslav Lavička snaží udržet koncentraci týmu stále na maximu.

„Nemáme s tím žádný problém. Odehráli jsme teprve dvě třetiny soutěže ve hře je ještě třicet bodů. Máme velice nadějný náskok, ale zdaleka ne pocit, že je všechno hotovo. Poslední kolo v Příbrami nebylo herně podle našich představ, zvládli jsme ho výsledkově s vypětím všech sil. Čekají nás ještě hodně náročné zápasy, nejbližší už teď na Baníku," líčí Lavička.

Nechce vycházet jen z ligové tabulky. „Baník je sice poslední, ale když se podíváte na výsledky a hlavně výkony, tak je to tým, který má svoji kvalitu a o udržení se ještě popere."

Ostrava spoléhá na nasazení a vůli

A Ostrava je skutečně odhodlaná navázat na dobré momenty, které předvedla v minulých zápasech. „Sparta, to je prostě výzva. Věřím, že celé mužstvo bude hrát s takovým nasazením a vůlí, že se nám podaří její kvality smazat. Buďme první, kdo Spartu porazí," vyzývá trenér František Komňacký.

Letenští vědí, že je čeká ošemetný zápas. „Nepříjemný tím, že podobné týmy proti nám hrají hodně zezadu a na brejky, protože vědí, že my jsme silní dopředu. Věřím, že to zase zvládneme, i když na Bohemce a v Příbrami jsme vyhráli jen o gól," říká záložník Josef Hušbauer.

Návrat na hřiště chystá jeho reprezentační kolega Ladislav Krejčí. „Trénuji a sval mě už nebolí. Nechám na trenérovi, zda mě nominuje. Čeká nás další nepříjemný zápas, v němž nemá soupeř co ztratit. Půjdou proti nám naplno a poženou je diváci. Žádné zaváhání ale nesmíme připustit, chceme vyhrát," říká Krejčí.

Ostrava čeká na vítězství jedenáct kol, na jaře zatím získala jen dva body.

Zápas Baník - Sparta se hraje v sobotu od 16:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama