Hlavní obsah

Plzeň hodlá v Olomouci navázat na odvetu s Lyonem

Olomouc

Pohárové Evropě dali nedobrovolně sbohem, zápasy s předními týmy by je však měly posílit pro zbytek sezóny. Fotbalisté Viktorie Plzeň stále zůstávají v boji na dvou domácích frontách. Kromě Poháru České počty, v rámci kterého se Západočeši utkají příští týden s Domažlicemi, se viktoriáni budou snažit maximálně bodovat v Gambrinus lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mouhamadou Dabo z Lyonu (vlevo) a Stanislav Tecl z Plzně během odvetného utkání osmifinále Evropské ligy.

Článek

Obhájci titulu ztrácejí po sobotě na vedoucí Spartu jedenáct bodů. Pokud uspějí odpoledne v Olomouci, mohou část jejího náskoku ukrojit.

„Milan Petržela do utkání bohužel nezasáhne, protože má zlomenou kůstku na ruce. Hejdovo zranění se sice zlepšuje, ale do utkání nastoupit nemůže. Dva hráče máme vykartované, a to jsou Hořava s Ďurišem. Na lavičce máme hráče, kteří čekají na šanci a tu v Olomouci dostanou," avizuje trenér Dušan Uhrin pro klubové stránky.

„Olomouc bude chtít doma zvítězit, ale my chceme bodovat naplno a já pevně věřím, že uděláme všechno pro to, abychom předvedli dobrý výkon. Chceme navázat na výkon z domácího zápasu s Lyonem," poukazuje kouč.

Hráči cítí sladké zklamání

Jeho svěřenci po utkání s Lyonem, který v odvetě porazili 2:1, ale na postup do čtvrtfinále Evropské ligy to nestačilo, mluvili o „sladkém zklamání". Ani s odstupem času se na jejich názoru moc nezměnilo.

„Jsme trochu zklamaní, ale odehráli jsme dobrý zápas," říká Patrik Hrošovský, který si proti francouzskému soupeři odbyl premiéru v Evropské lize. „Ještě nemůžu hodnotit, jak bude těžké přepnout na Gambrinus ligu, ale já věřím, že se nám to podaří a nebude to problém," přiznává Hrošovský, že stále teprve nabírá zkušenosti. „Můžu ale říct, že v Olomouci chceme jednoznačně vyhrát," uzavírá Hrošovský.

Reklama