Hlavní obsah

Nic než záchrana, bitva posledních v Ďolíčku hodně napoví o sestupu

Praha

Sotva je může uklidnit, že hrozba sestupu znervózňuje celou dolní polovinu tabulky. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 a Baníku Ostrava jsou na tom po 21 kolech Gambrinus ligy ze všech nejhůř a duel dvou posledních celků hodně napoví, kdo bude mít k sestupu nejblíž. Zápas se hraje dnes večer od 20:15, přímý přenos vysílá Fanda/Nova Sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians 1905 Erich Brabec.

Článek
Fotogalerie

Klokani pookřáli pod taktovkou nového kouče Luďka Klusáčka. Již 228 minut neinkasovali, nadále však mají stejně bodů jako poslední Baník.

„Pro nás je to zápas jako každý jiný. Hrajeme o záchranu, proto je pro nás každý zápas důležitý, ale hraje se o tři body stejně jako pak třeba s Olomoucí. I když vyhrajeme, tak zachráněni nebudeme, stejně tak když prohrajeme, nebude to znamenat sestup," avizuje Klusáček.

Kouč si zatím připsal výhru nad Libercem a remízu se Znojmem. „Teď jsme sice ve dvou zápasech získali čtyři body, ale na nějaké závěry o zlepšení je brzy. Pro nás je nejdůležitější ligu zachránit," ví Klusáček.

Baník dokázal remizovat i se Spartou

Ostrava v posledních třech zápasech remizovala, včetně duelu s vedoucí Spartou. Jinak je ovšem dvanáct kol bez výhry a venku nezvítězila dokonce 16 zápasů, naposledy v listopadu 2012 na Slavii.

„Uvědomujeme si, že nastupujeme proti soupeři, který má stejné starosti jako my. Oba týmy určitě důležitost zápasu vnímají podobně, a to tak, že kdo vyhraje, má větší šanci na záchranu," líčí František Komňacký, trenér Baníku.

Čeká bitvu, která bude o nasazení, o touze, o obětavosti. „Věřím, že navážeme na určitá zlepšení v posledních zápasech. Je to o efektivitě, umíme si vytvořit dvě tři šance, ale realizace je problém a to nás trošičku brzdí. Věřím, že to protrhneme a nepojedeme domů s prázdnou," doufá Komňacký.

Zápas provázejí velká bezpečnostní opatření, vstupenky se prodávaly výhradně na jméno po předložení průkazu totožnosti.

Reklama