Hlavní obsah

Sudí Čuřín předvedl vraždu v přímém přenosu

PŘÍBRAM

Něco takového, co předvedl v sobotu v Příbrami v duelu se Slavií sudí Tomáš Čuřín, populární mimo jiné z odposlechů Ivana Horníka s Milanem Brabcem, se hned tak nevidí. Dvěma hrubými chybami doslova zavraždil Příbram. A to v průměrném zápase, v jehož závěru už byla obě mužstva spokojená s dělbou bodů.

Foto: ČTK/Petra Mášová

Ilustrační foto

Článek

Hosty tak vrátil do hry o druhé místo a domácím oddálil jistotu záchrany. Až na dramatický konec se diváci na tribunách i u televizních obrazovek asi hodně nudili.

Čuřín zinscenoval vraždu domácích v poslední čtvrthodině. Nejprve jim sice odpustil pokutový kop za faul Jakuba Navrátila na Jiřího Rychlíka, ale také šetřil debutanta Marka Suchého v dresu hostí. Ukázal mu jednu žlutou kartu, ale tu měl vytáhnout ještě dvakrát.

Tři minuty před koncem normální hrací doby skončil Mendyho oblouček od břevna za brankovou čarou. Na videu bylo jasně vidět, že míč byl za čarou dobrých patnáct centimetrů. Zaspal i asistent Patrik Filípek. Na samém konci nastavení posoudil Vlčkovo nastřelení Čupra, který si kryl rukou obličej a neměl viditelně úmysl hrát rukou, do boku, od něhož se míč odrazil do lokte, jako penaltový prohřešek. Sudího pak tvrdě, ale bez urážek, kritizoval v tunelu jeden z domácích funkcionářů.

Třetí penalta v nastavení

"Vyrazil jsem proti Vlčkovi, který si míč zpracoval na prsa. Míč mě trefil někam do břicha a pak se to odrazilo asi do ruky. Sám nevím. Bylo to ve velké rychlosti. Ruku jsem tam nestrkal. Normálně jsem byl v pohybu. Ani sudí to pořádně neviděl. Pak to najednou odpískal, nic s tím neudělám. Body nám to nevrátí. Prohra moc mrzí, bod by pro nás byl vítězstvím. Musíme se dál rvát o záchranu," litoval Martin Čupr.

"Ruku jsem neviděl, přede mnou byli hráči. Snažil jsem se znervóznět Kuku před penaltou, za to jsem dostal žlutou kartu, ale Pavel je zkušený, nerozhodil jsem ho," říkal gólman domácích Oldřich Pařízek. "Hráli jsme s náhradníky a dorostenci, určitě jsme si nezasloužili prohrát," dodal a podivoval se nad tím, že proti Příbrami byla na jaře odpískána už třetí penalta v nastaveném čase. Ostrava a Slavia ji proměnily ve vítězné góly, v Mladé Boleslavi ji Pařízek Barankovi chytil.

Pavel Kuka přiznal, že se mu na penaltu moc nechtělo. "Když nedáte v průběhu sezóny ze hry gól, cpát se v takové chvíli na penaltu, to je riziko, ale teď už je to jedno. S Karlem Pitákem jsme se dohodli, že to vezmu na sebe. Pařízek se mne snažil znervóznit. Dvakrát mi ukopl míč, nebylo to příjemné. Nervozita stoupala, měl jsem trochu strach, nebyl jsem si jistý, to přiznám. V nastavení mohla penalta dopadnout jakkoli. Koukal jsem na brankáře, naštěstí šel do strany brzy, tak jsem míč poslal na druhou stranu," popisoval Kuka.

Odmítl však, že by to vzhledem k avizovanému ukončení kariéry musel být poslední gól za Slavii v lize: "Nevím, proč by měl být poslední. Ještě máme tři zápasy. Může v nich být další penalta nebo ho dám ze hry." Do sezóny jsem šel s vidinou alespoň druhé příčky. Na krále střelců jsem nemyslel. Věděl jsem, že asi budu často na lavičce, ale spokojený s tím nejsem."

Výhru rozhodně nebral jako smazání domácí prohry s Jihočechy. "To určitě ne, museli bychom podat úplně jiný výkon. Povinností bylo vyhrát i v Příbrami. Nám se to povedlo po utrápeném výkonu a s obrovským štěstím v poslední minutě. Tenhle fotbal moc ke koukání nebyl. Slabou útěchou je, že za čtrnáct dní se na to zapomene a budou se počítat jen tři body. Teď musíme doufat, že Teplice nezvládnou svůj těžký los, my ano a v posledním kole získáme druhé místo a předkolo Ligy mistrů," řekla živá legenda Slavie i českého fotbalu.

Reklama

Související témata: