Hlavní obsah

Damková: Já těm chlapům ukážu!

PRAHA

Perný víkend má za sebou jediná žena mezi českými špičkovými rozhodčími Dagmar Damková. V sobotu z pozice hlavní rozhodčí vyloučila v utkání II. ligy Most - Sparta B fotbalovou legendu Jiřího Němce a o den později vykázala na tribunu trenéra letenského áčka Jaroslava Hřebíka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dagmar Damková

Článek

Člověk se až diví, co všechno musí křehká paní učitelka z Plzně vydržet. Nadávky, urážky, výrazy, které se ani nedají publikovat. "Vždycky říkám, že jsem si už na to zvykla, ale pak se to stane a mě to vždycky překvapí," říká Dagmar Damková.

V sobotu v Mostě si dovolila na české rozhodcovské poměry dost. Ukázala červenou kartu Jiřímu Němcovi! Věc, kterou by si nedovolil leckterý z jejích ostřílenějších mužských kolegů. "Je to asi naše chyba, že si někdy necháváme říkat tyhle věci a necháváme je bez povšimnutí. Pak se nám to vrací..."

Co přesně Jiří Němec půvabné paní sudí řekl, nechce prozradit. Prý to ale bylo slovo od p na čtyři. "Urazil mě, tak jsem mu prostě tu kartu dala. Jenže on tam furt stál a tvářil se, že jako bude hrát dál. Tak jsem mu řekla, aby odešel ze hřiště a on se začal divit. Proč jako? Protože jste dostal červenou kartu, proto..."

Sparťanské prokletí Dagmar Damkové však nemělo sobotou skončit. O den později byla jako čtvrtá rozhodčí na ligovém utkání Sparta - Brno a opět úřadovala. Vykázala na tribunu letenského kouče Jaroslava Hřebíka. "V tomhle případě se ale nejednalo o nějaké vyložené vulgarismy. Pan Hřebík několikrát vystoupil z určeného prostoru, já ho napomenula a pak nastala situace, kdy mi řekl, že si z něj snad děláme pr..... A to už nešlo přejít."

Nadávají ji, uráží a ona přesto pořád ráda píská. "Občas si říkám, jestli to mám za potřebí, ale když pak třeba vyjedu pískat ven a vidím, jak se tam k rozhodčím chovají, tak si vždycky řeknu, že to má smysl."

Reklama