Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 3:1Klokani si vyšlápli na favorizované Teplice, Feninův gól hostům nestačil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Fenin 0 : 1
43. Jindřišek 1 : 1
64. Nerad 2 : 1
75. Hora 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Veledůležité tři body v boji o záchranu si připsali fotbalisté Bohemians 1905 poté, co v předehrávce 24. kola Gambrinus ligy přehráli v tabulce čtvrté Teplice 3:1. Hosty sice dostal do vedení navrátilec Martin Fenin, ale Josef Jindřišek záhy z trestného kopu srovnal skóre a po změně stran přidali další dvě přesné trefy domácích Petr Nerad a Jakub Hora. Klokani se na předposlední příčce přiblížili čtrnácté Slavii, kterou v sobotu čeká derby se Spartou, na rozdíl jediného bodu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Bohemians 1905 se radují z vyrovnávacího gólu Josefa Jindřiška (druhý zleva).

Článek
Fotogalerie

Obě mužstva se od začátku snažila v Ďolíčku o útočný fotbal. Po dvaceti minutách hry zahodil do té doby největší šanci teplický Salami, který po sólovém úniku trefil jen nohu připraveného brankáře Berkovce.

Deset minut před pauzou Salamiho nahradil jiný útočník Fenin a po necelých třech minutách na hřišti oslavil gólem obnovenou premiéru v teplickém dresu. Jindráček nacentroval z pravé strany do šestnáctky a nepokrytý Fenin hlavou zakončil.

Domácí dokázal vyrovnat ještě před přestávkou. Ve 43. minutě se k přímému kopu postavil kapitán Jindřišek a míč povedenou střelou přes zeď zakroutil k tyči.

Po pauze už stříleli jen klokani

Krátce po změně stran byli Bohemians blízko druhému gólu, Kalinova rána po Radově patičce však mířila těsně vedle. Z další akce domácích zakončil Bartek jen do náručí připraveného gólmana Grigara.

V 64. minutě už Pražané dočkali. Lietava vyslal do úniku po pravé straně Nerada, ten z úhlu vystřelil po zemi k tyči a připsal si premiérový ligový zásah. Bohemians poprvé na jaře dali v utkání víc než jeden gól.

Klokani od té chvíle dominovali a Teplice sevřeli v pokutovém území. Po několika nepřesných střelách čtvrt hodiny před koncem Bohemians přidali třetí branku. Nerad napravo přešel přes Hoška a nacentroval na volného Horu, který hlavou lehce zakončil.

Vršovický tým si připsal teprve druhou výhru z posledních 16 kol a doma porazil Teplice poprvé od září 2001.

Fotbalová Gambrinus liga - předehrávka 24. kola:
Bohemians 1905 - Teplice 3:1 (1:1)
Branky: 43. Jindřišek, 64. Nerad, 75. Hora - 38. Fenin. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Gallo. ŽK: Rada, Pauschek, Jindřišek - Klimpl, Grigar, Hošek. Diváci: 3912.
Bohemians 1905: Berkovec - Pauschek, Brabec, Krch, Kalina - Jindřišek - Hora (90. Budínský), Nerad (85. Růžička), Rada, Bartek - Lietava (72. Jeremenko). Trenér: Klusáček.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Klimpl, Jablonský, Hošek - Ljevakovič - Litsingi, Jindráček, Vachoušek (71. Vůch), Nivaldo - Salami (35. Fenin). Trenér: Ščasný.
Zachrání se letos fotbalisté Bohemians Praha 1905 v Gambrinus lize?
Ano
67,4 %
Ne
32,6 %
Celkem hlasovalo 5930 čtenářů.

Reklama

Související témata: