Hlavní obsah

Předčasný konec kvůli řádění diváků? Strašná představa, děsí se aktéři derby

Hráči Sparty i Slavie se těší na derby a věří ve skvělou atmosféru. Připouštějí však obavu, že by zápas mohl být kvůli nepřístojnostem diváků přerušován nebo dokonce předčasně ukončen. Vedení FAČR v tomto týdnu apelovalo na delegáty, aby právě tak postupovali v případě násilí na stadiónech a při výhrůžných a vulgárních projevech fanoušků.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Maskovaný příznivec pražské Sparty během utkání s Ostravou.

Článek

„To je ta úplně nejhorší představa," otřásl se kouč Sparty Vítězslav Lavička při možnosti, že by k tomu mohlo dojít na domácí Letné, a dodal: „Věříme, že příznivci budou zase naším dvanáctým hráčem."

Kapitán David Lafata si také katastrofický scénář nepřipouští... „Moc si přejeme, aby si fanoušci přišli derby užít společně s námi. My uděláme maximum pro vítězství. Ukončit předčasně zápas by bylo něco strašného. Věřím, že nebude ani důvod k jeho přerušování, ale to už ze hřiště nijak neovlivníme."

Lístky už neseženete

Sparta dělá pro bezpečnost a hladký průběh derby maximum. Fanoušky žádá, aby přišli včas a vyhnuli se frontám při kontrolách u bezpečnostních rámů a turniketů na čtení kódů vstupenek. Zápas je vyprodaný, dorazit by mělo 19 tisíc diváků.

Letenští si vyžádali na FAČR písemnou specifikaci, jak bude delegát zápasu komunikovat s hlavním pořadatelem a sudími. Kromě toho chtěli vědět, kde je hranice projevů, kvůli nimž může být zápas přerušen nebo dokonce předčasně ukončen. „Chceme to využít pro ještě kvalitnější a konkrétnější práci s fanoušky," vysvětlil tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Jak dopadne sobotní derby pražských "S"?
Vyhraje Sparta
63,9 %
Zápas skončí remízou
9,9 %
V utkání zvítězí Slavia
26,2 %
Celkem hlasovalo 5513 čtenářů.

Reklama

Související témata: