Hlavní obsah

Plzeň je psychicky unavená a Wágner přiznal: Někdy je to na palici

Plzeň

Viktoria Plzeň doma jen remizovala s Jihlavou 1:1 a její ztráta na vedoucí Spartu se zvýšila na deset bodů. Útočník Tomáš Wágner měl minimálně dvě obrovské příležitosti, aby zápas rozhodl. Neproměnil ani jednu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Útočník Plzně Tomáš Wágner (vlevo) a Jiří Krejčí z Jihlavy.

Článek

Trenér Uhrin říkal, že se rozhodl dát šanci méně vytíženým hráčům. Máte dojem, že jste ji využili?

Byli jsme samozřejmě rádi, že můžeme naskočit a pomoct mužstvu a klukům, kteří toho odehráli víc, aby si odpočinuli. Nevyhráli jsme, takže jsme zklamaní. Bohužel jsem se na tom podílel i já neproměněnými šancemi.

Měl jste nejméně dvě. Co jste udělal špatně?

Při hlavičce jsem měl dávat míč ještě dál, blíž k zadní tyči, aby na něj gólman nedosáhl. Při druhé, když jsem na něj šel sám, mě napadlo, že ho zkusím přehodit. Jenže on to asi přečetl. Zastavil se o něco dřív, než jsem zkusil lob a míč zase měl.

Jihlavský brankář Hanuš byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Bylo to podle vás zasloužené?

No... Asi ano. Měl na remíze velký podíl. Na druhou stranu jsme se o to zasloužili i my, tím že jsme naše šance neřešili líp. Určitě to je ale dobrý gólman a dneska Jihlavě hodně pomohl. My, co jsme ty šance neproměnili, jsme naopak svému týmu nepomohli.

Chyběl vám proti Jihlavě Pavel Horváth?

Pavel na tom asi nebyl se zraněným ramenem ještě tak dobře, aby mohl nastoupit. Nevím, jestli by hrál. Kdyby ano, pak by třeba vymyslel nějakou přihrávku. On umí takové věci vymýšlet.

Na Spartu už ztrácíte deset bodů. Berete boj o titul už jako rozhodnutý a soustředíte se na domácí pohár?

Soustředíme se na ligu i pohár. Chceme vyhrávat v obou soutěžích. Nemohu říct, že by pro nás jedna byla víc. Vím, že v lize už to bude těžké, deset bodů je hodně a zápasů ubývá. V poháru máme naopak situaci ve vlastních rukou a podle mne je Viktorka dost silná na to, aby ho vyhrála.

Vypadáte ale psychicky hodně unavení...

Zápasů je opravdu hodně. Poprvé zažívám tak dlouhou šňůru dvou utkání v týdnu. Pořád se vidíme, jezdíme na cesty, někdy to je na palici. Ale máme v kabině dobrou partu, takže všechno zvládáme. Jestli tam je nějaká psychická únava, je to logické. Té bych ale dnešní bodovou ztrátu nepřičítal.

Řekl jste, že v lize bude obhajoba hodně těžká. Nemáte o to větší motivaci potkat Spartu ve finále poháru a v něm ji porazit?

Bavíme se o tom, že chceme pohár vyhrát. Sparta ani my ale ve finále ještě nejsme. Určitě by pro fanoušky i pro nás bylo výborné, kdybychom se v něm potkali. Budeme se na to těšit. Když už nevyhrajeme ligu, chceme vyhrát tuhle trofej.

Dokážou fotbalisté Plzně smazat ve zbývajících šesti kolech desetibodovou ztrátu na pražskou Spartu a získat v Gambrinus lize mistrovský titul?
Ano
9 %
Ne
91 %
Celkem hlasovalo 8617 čtenářů.

Reklama