Hlavní obsah

Snad se na mě nebude Šmíca zlobit, že Slavii vezmeme tři body, říká Brabec

Praha

V roli kapitána dovedl Slavii ke dvěma titulům v řadě, byl tváří klubu. V neděli v Ďolíčku však může stoper Erich Brabec s Bohemians 1905 popostrčit červenobílé do druhé ligy v přímé sestupové bitvě...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians 1905 Erich Brabec.

Článek

Co se ve vás odehrává?

Předně jsem přesvědčený, že stejně ani jeden tým z Vršovic nesestoupí. Věřím, že i kdyby nedělní zápas dopadl pro Slavii špatně, že se zachrání. My s Bohemkou chceme stoprocentně bodovat a odskočit konkurentům.

Za klíčový tedy zápas se Slavií nepovažujete?

V mých očích to není zápas rozhodující, tři body budou na hřišti i ve čtyřech následujících utkáních. Pro mě je to samozřejmě specifické, prožil jsem ve Slavii dva krásné roky, když jsem proti ní později nastupoval za Spartu, soustředil jsem se na ta utkání víc než na ostatní. V Bohemce však máme trochu jiné starosti, co se postavení v tabulce týče než tehdy na Letné.

Jste v kontaktu s asistentem Slavie Vladimírem Šmicerem, vaším bývalým spoluhráčem z Edenu?

Ano, voláme si pořád, stejně i se Standou Vlčkem. Doufám, že se kluci nebudou zlobit, že jim vezmeme tři body. (usměje se)

Jak oni dva zápas vnímají?

Dívají se na to z celkového pohledu. Jsou smutní z toho, že se Slavia ocitla tam, kde si to nikdo nepředstavoval. Pro Slavii je to něco, na co nebyla příliš zvyklá, byť poslední roky se točí v začarovaném kruhu, z něhož se nemůže dostat. Řekl bych, že to není vinou samotných hráčů, nýbrž tím, jak je klub vedený.

Vzhledem k posledním výkonům Bohemky a Slavie jste optimista?

Na tréninku vládne pohoda. Ta musí být podložená výsledky, což u nás momentálně je. Je dobré, že předvádíme atraktivní hru, v neděli to ale nebude o kráse, nýbrž o výsledku.

Slavia zakázala chytat vaší velké opoře, gólmanu Berkovcovi. Je to pro tým velká nepříjemnost?

Je to nepříjemné nejen pro hráče, ale i pro trenéry, kteří tuto otázku musejí řešit. Berkovec chytal celou sezónu, podržel nás v mnoha zápasech, teď je řada na ostatních, aby ho nahradili. Ale ať už bude stát v brance Havránek nebo Gabriš, ani trochu se neobávám, že by to nezvládli.

Jak dopadne zápas Bohemians - Slavia?
Zvítězí Bohemians
54,3 %
Zápas skončí remízou
14,9 %
Zvítězí Slavia
30,8 %
Celkem hlasovalo 1443 čtenářů.

Reklama