Hlavní obsah

Slavia má veledůležité body, už není poslední. Klokani pláčou

Praha
Aktualizováno

Třemi zápasy v neděli pokračovalo 26. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Večerní vršovické derby Bohemians 1905 - Slavia bylo válkou o holé přežití. Vyhráli v ní červenobílí zásluhou Tomáše Necida. Už nejsou poslední. Třetí Mladá Boleslav neudržela těsné vedení a v Brně nakonec remizovala 1:1, Středočechům to ale stačilo k upevnění třetí pozice zaručující evropské poháry. Jablonec během osmi minut nastřílel Jihlavě tři góly a po pěti zápasech v lize znovu vyhrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie jásají, Tomáš Necid je v derby s Bohemians 1905 poslal do vedení.

Článek
Fotogalerie

Klokanům po derby v jejich Ďolíčku zbyly jen slzy, jsou u dna na sestupové pozici se Znojmem, které má ale pondělní zápas v Příbrami k dobru. Slávisté rázem povyskočili na dvanácté místo. Vyhráli čtvrtý z posledních pěti vzájemných ligových duelů s Bohemians 1905.

Zelenobílí pod trenérem Klusáčkem z předešlých šesti zápasů prohráli jen v Olomouci a získali 9 bodů, na Slavii, která v minulých sedmi kolech pod vedením Nizozemce Pastoora získala jen 4 bodíky, ale nestačili. Ani pokus o závěrečný nápor jim změnu nepříznivého skóre nepřinesl.

Rozhodly slepené góly

Jablonec si výhrou nad Jihlavou upevnil osmé místo, ke třem bodům ho nasměrovaly tři slepené góly obránce Beneše, útočníka Doležala a záložníka Čížka, na které Severočechům stačilo pouhých osm minut. Brankář Baumitu Michal Špit se navíc dočkal sté vychytané ligové nuly, na kterou čekal od loňského srpna. Vysočina prohrála teprve druhý zápas v deseti jarních kolech.

Zbrojovka se v posledních kolech rychle přiblížila záchraně, kterou má na dosah. Brňané v neděli potrápili Mladou Boleslav, která sice dlouho vedla, ale domácím nakonec zajistil bod v nastaveném čase Šumbera. Zbrojovka má v tabulce 30 bodů, Středočeši si upevnili třetí příčku, která zaručuje start v Evropské lize. Boleslav disponuje čtyři kola před koncem šestibodovým náskokem na Liberec.

Program 26. kola:
Pátek
Plzeň - Teplice 3:0
Sobota
Ostrava - Dukla 2:0
Slovácko - Olomouc 3:1
Sparta - Liberec 4:1
Neděle
Jablonec - Jihlava 3:0
Branky: 64. Beneš, 70. Doležal, 72. Čížek
Brno - Ml. Boleslav 1:1
Branky: 90. Šumbera - 16. Zahustel.
Bohemians 1905 - Slavia 0:1
Branka: 16. Necid
Pondělí
18:00 Příbram - Znojmo

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.