Hlavní obsah

Záložník Polák přestupuje z Liberce do Norimberku

Fotbalový reprezentant Jan Polák z Liberce bude od nadcházející sezony oblékat dres Norimberku. Čtyřiadvacetiletý záložník již podepsal s německým týmem smlouvu na čtyři roky. Oba kluby, které transakci oznámily na svých internetových stránkách, se dohodly, že nebudou zveřejňovat bližší podrobnosti přestupu.

Článek

Podle magazínu Kicker dostane Liberec za Poláka zhruba jeden milion eur (zhruba 30,5 milionu korun).

"Měl jsem i jiné nabídky, ale rozhodl jsem se pro bundesligu. Norimberk projevil zájem už loni v létě a i nyní se mnou jednal korektně a věcně. Proto jsem se rozhodl pro tento tým," řekl na webových stránkách Liberce Polák.

Za Slovan odehrál 64 ligových zápasů, v nichž vstřelil pět gólů. "Na Liberec budu vzpomínat rád. Začátky sice nebyly ideální, postupem času se mi ale začalo dařit a prožil jsem zde hezké chvíle," uvedl Polák, který do velkého fotbalu nakoukl v Brně. Odtud v roce 2002 zamířil na sever Čech.

Polák potřebuje změnu

V lize nastoupil ve 161 utkáních s bilancí devíti branek. V roce 2002 byl členem týmu do 21 let, který ve Švýcarsku vybojoval titul mistrů Evropy. Na kontě má i pět startů za reprezentační "áčko".

"Pro svůj fotbalový vývoj už potřebuji změnu. Věřím, že bundesliga mi může hodně dát. Nyní chci ještě vyhrávat za Liberec, zbývají nám dva zápasy," dodal Polák. Dres Slovanu oblékne naposledy v sobotním duelu proti Českým Budějovicím.

"Přáli jsme si ho získat a jsme rádi, že se pro nás rozhodl," řekl trenér Norimberku Wolfgang Wolf, který již měl s novou posilou pohovor. Polák se ve čtrnáctém týmu uplynulé bundesligové sezony sejde s dalším českým fotbalistou Markem Niklem. Barvy 1. FC hájí i slovenské trio Marek Mintál, Róbert Vittek a Samuel Slovák, s nímž Polák nastupoval společně jednu sezonu v Liberci.

Reklama

Související témata: