Hlavní obsah

Fotbalisté Jablonce znovu neinkasovali a porazili Mladou Boleslav

PRAHA

Fotbalisté Jablonce navázali ve středečním utkání první ligy na kvalitní výkon z nedělního zápasu s mistrovskou Spartou a nováčka z Mladé Boleslavi porazili 2:0. Branky vstřelili Michálek a Šenkeřík, brankář Špit opět neinkasoval.

Článek

Vedení se domácí ujali už v 7. minutě, kdy Michálek prošel středem mladoboleslavské obrany a přesně vystřelil z hranice šestnáctky. Další Michálkův pokus se pak ještě otřel o břevno. Hosté zahrozili v 16. minutě, kdy Langrovu přízemní střelu k tyči vyrazil brankář Špit na roh. Po půlhodině hry se přes obránce prosadil boleslavský Sedláček, jeho nebezpečnou ránu z úhlu ale Špit rovněž zneškodnil.

Ve 40. minutě se do šance hnali Jablonečtí, brankář Miller musel vyběhnout z pokutového území a před Šenkeříkem zasáhnout hlavou. Klapka chtěl vrátit míč do prázdné branky, ale Langr ho při tom fauloval. Diváci pro Langra marně žádali žlutou kartu, tu naopak obdržel domácí Čížek, když při následném trestném kopu protestoval proti vzdálenosti boleslavské zdi.

Také úvod druhé půle vyšel Jablonci. Šenkeřík dostal přesnou přihrávku do běhu, poradil si s obránci i s brankářem Millerem a zvýšil na 2:0. Hosté vehementně reklamovali, že si střelec zpracoval míč rukou, a brankář Miller dostal za protesty žlutou kartu.

V 67. minutě muselo být utkání na chvíli přerušeno kvůli vhazování rachejtlí a dýmovnic ze sektoru boleslavských fanoušků. Na počátku závěrečné čtvrthodiny měli Středočeši svou největší šanci v zápase, ale střelu střídajícího Rojky z úhlu brankář Špit vyrazil. Hosté byli v koncovce bezzubí, ačkoli na rohy vyhráli 9:3. Poslední možnost ke skórování měl v 90. minutě domácí Michálek, který se zbavil obránců, ale Miller zachránil.

FK Jablonec 97 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Branky: 7. Michálek, 51. Šenkeřík. Rozhodčí: Jech - Filípek, Kafka. ŽK: Čížek, Šenkeřík - Miller, Palát. Diváci: 3030.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Nesvadba - Michálek, Loučka, Čížek, Weber (90. Svojtka) - Klapka (90.+2 Perišič), Šenkeřík (82. Pokorný). Trenér: Rada.
Boleslav: Miller - Brunclík, Skála, Vít, Palát - Baranek (70. Rojka), Langer (59. M. Jarolím), Matějovský, T. Čáp (55. Pecka) - Bednář, Sedláček. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: