Hlavní obsah

Nepovedlo se nám oddálit sparťanské oslavy, řekl plzeňský záložník Kovařík

Jablonec nad Nisou

Plzeňský fotbalový záložník Jan Kovařík se v roli soupeře představil v Jablonci, odkud před rokem a půl přestoupil právě do špičkového klubu ze západu Čech. A shodou okolností zrovna na jabloneckém stadiónu ztratila Viktoria Plzeň poslední špetku nadějí na mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z gólu.

Článek

„Vyšlo to sice na Jablonec, ale myslím, že jsme o první místo nepřišli zrovna v tomto zápase, ale mnohem dřív," vystihl realitu Kovařík.

Přitom právě on mohl rozhodnout o vítězství v utkání, které skončilo remízou 2:2. „Měl jsem šanci při hlavičkové střele a potom jsem minul míč na malém vápně. I za nerozhodného stavu jsem věřil ve výhru až do poslední vteřiny, ale nestihli jsme dát třetí gól," popsal dění na trávníku. „Celkově padly čtyři branky a lidi se asi bavili. Ale přijeli jsme s úmyslem získat tři body, takže zpáteční cesta po takovém střetnutí nebývá moc radostná," pokrčil rameny záložník Viktorie.

Plzeň nabrala na Spartu už v průběhu jara velkou ztrátu. „Deset bodů se těžko stahuje. Proto jsme s přibývajícím programem v lize chtěli Pražanům jejich pozici aspoň ztížit a znepříjemnit v tom, aby získali jistotu titulu co možná nejpozději. Bohužel se nám to nepovedlo a Sparta slaví po sedmadvacátém kole. Je to příliš brzy," vykládal Kovařík, který už hledí ke zbytku sezóny.

„Druhým místem v lize pro nás nic nekončí. Chceme vyhrávat před domácími fanoušky, což je cíl pro příští zápas s Mladou Boleslaví. A samozřejmě se chystáme na finále poháru se Spartou. Toužíme zvednout nad hlavu aspoň jednu trofej, když to v lize nevyšlo," naznačil zdravé odhodlání Kovařík.

Reklama

Související témata: