Hlavní obsah

Vlček vystřílel Slavii Ligu mistrů, Jarolím mu to prorokoval

Slávistická věštba se vyplnila: fotbalisty pražského klubu dotlačil do třetího předkola Ligy mistrů útočník Stanislav Vlček. Jeho góly udržely mužstvo trenéra Karla Jarolíma na druhém místě ligové tabulky. Pražané budou po vítězství 2:0 v Ostravě znovu dobývat brány štědře honorované soutěže evropské elity.

Článek

Vyznavači sešívaných dresů by za to mohli pozlatit nohy útočníku Vlčkovi. Jeho letošní trefy s pořadovými čísly 9 a 10 měly pro klub nejvyšší hodnotu. "Ty góly patřily určitě k těm nejdůležitějším, které jsme v životě dal," řekl Vlček, který se tak vrátil do popředí tabulky kanonýrů.

Hrdina dne přitom už pomalu propadal trudomyslnosti. Střelecký prach mu v poslední době zvlhl. I v rozhodujícím utkání hned v třetí minutě zahodil jedinečnou možnost, když šel sám na brankáře Vaška. "Sám z toho byl už nešťastný. Už v týdnu jsme mu ale předpovídali, že by se mu to v Ostravě mohlo podařit," řekl trenér Jarolím.

Vlček nakonec tužby svého okolí vyslyšel. "Hecovali jsme ho, že není důležité dávat góly v zápasech, kdy o nic nejde. Dnes to napravil. Kromě gólu měl už v první půli dvě slibné příležitosti," řekl Jarolím.

Vlček pokořil ostravskou branku až v 32. minutě

Vlček pokořil ostravskou branku až v 32. minutě. Slavia získala vedení, které jí dávalo jistotu druhého místa v tabulce. "Manažer měl sice zprávy z Letné, ale radši jsem to nechtěl vědět. Měli jsme to ve svých rukách a nemuseli se na nikoho ohlížet," prohlásil Jarolím.

K hráčům informace o vývoji dalších zápasů proskočila jen v kabině. "Já zaslechl, že Teplice snad vedou dva nula. Nic jiného jsem nevěděl. Ale záleželo přece na nás a my jsme to zvládli. Hráli jsme jako tým," řekl Vlček.

Do úvah o Lize mistrů se trenéři, hráči i vedení ponoří až teď. "Bude na to dostatek času. Bylo by to asi hodně předčasné o tom přemýšlet před posledním kolem. Teď se budeme modlit, abychom se dostali do pozice nasazeného mužstva, to by bylo určitě příjemnější," pronesl Jarolím.

Další pokus Slavie bez útočníka Pavla Kuky

Další pokus Slavie o postup do hlavní fáze Ligy mistrů se už bude zřejmě odehrávat bez útočníka Pavla Kuky, který se chystá ukončit kariéru. "Klukům jsem poděkoval za výkon. Nebyl nejpovedenější, ale v tom hrozném vedru to doslova odedřeli. Dosáhli jsme na to, co jsme chtěli," řekl Kuka, který se při svém odchodu ze hřiště dočkal od ostravského publika bouřlivých ovací. "Bylo to příjemné. Publikum v Ostravě bylo vždycky výborné, venku asi nejlepší v lize," dodal Kuka.

Jinak si však diváci na Bazalech příliš potlesku neužili. Baník je v ligovém loučení zarmoutil porážkou. "Ale odmakali to naplno. Překvapili nás, že nastoupili v základní sestavě. My čekali, že před finále poháru se budou spíše šetřit," uvedl Kuka.

Ostrava však Kuku a spol. vzhledem ke své aktuální formě příliš nepotrápila. K herní pohodě je Baník před úterním soubojem o pohár se Slováckem daleko. "Je to z naší strany bída. Dostáváme hodně gólů, málo jich dáváme. Chtěli jsme se na pohár v utkání se Slavií dobře připravit a povzbudit sebevědomí, ale nepovedlo se. Každý z nás si musí uvědomit, co má na hřišti dělat," řekl zklamaně kapitán Baníku Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: