Hlavní obsah

Když porazíme Plzeň, jsme zachránění, burcuje klokany jejich kapitán Jindřišek

Jablonec

Klokani se rvou o záchranu ve fotbalové lize a velký skok k naplnění cíle udělali vítězstvím v Jablonci 2:1. A byl to specifický zápas i pro kapitána Bohemians Praha 1905 Josefa Jindřiška, který je odchovancem jabloneckého fotbalu a patří k tahounům Pražanů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Josef Jindřišek z Bohemians (vpravo) a jablonecký Michal Hubník.

Článek

Co pro vás znamenaly tři body ze hřiště vašeho bývalého klubu?

I když jsem z Jablonce už řadu let fotbalově pryč, pořád poblíž města bydlím. A v neděli jsem zdejší mužstvo porazil vůbec poprvé v roli soupeře. Takže z toho mám radost, ale na slavení není čas. Jen jsem slíbil, že za výhru dám do kabiny nějaké občerstvení.

Čemu přisuzujete obdivuhodné vzkříšení Bohemky v posledních dvou kolech?

Před čtrnácti dny nás už média odepisovala. Uvědomili jsme si, že pro únik ze sestupových příček si musíme výsledky uhrát sami. Podali jsme kvalitní výkony a k tomu se připojilo i štěstí. Šli jsme mu naproti.

Po výhře v Jablonci vás čeká doma Plzeň. Můžete srovnat tyto soupeře?

Trenér nám jasně řekl, že Jablonec by mohl být hratelnější než Viktorka. Severočeši nejsou v optimálním stavu, což se potvrdilo. A jsme rádi, jak jsme zápas zvládli. A co se týče Plzně, přijede k nám loňský mistr a letošní vicemistr. Byť už jim nejde o lepší umístění, mohou si v klidu zahrát fotbal. Mají stabilní kvalitu a musíme se na zápas dobře připravit. Snad nám pomůže i vyprodaný stadión v Ďolíčku.

Co potřebujete k záchraně?

Pokud vyhrajeme, udržíme se v lize bez ohledu na ostatní výsledky. To je velký stimul, který by nás měl hnát dopředu. Můžeme i prohrát, když v souběžně hraných zápasech neuspějí Olomouc a Znojmo. Bude to všude asi napínavé do poslední vteřiny. Ale to jsou jen polemiky, spíš musíme mít v hlavě jen svoje utkání.

Zachrání se Bohemians 1905 v první lize?
Ano
66,5 %
Ne
33,5 %
Celkem hlasovalo 1701 čtenářů.

Reklama

Související témata: