Hlavní obsah

Znojemský kapitán Hnaníček zavinil dvě penalty. Omluví se slivovicí

Jihlava

Znojemský kapitán Josef Hnaníček se stal smutným hrdinou existenčního duelu Jihomoravanů o setrvání ve fotbalové Gambrinus lize proti Dukle. V prvním poločase zavinil dva pokutové kopy, které Pospěch suverénně proměnil. Znojmo po prohře 0:2 nejvyšší soutěž po roce opouští.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vpravo znojemský kapitán Josef Hnaníček v souboji s Markem Hanouskem z Dukly.

Článek

„Oba moje zákroky byly úplně zbytečné. U první penalty si dokonce myslím, že urostlý Pospěch mohl tu situaci ustát. V duchu jsem si říkal, že si sudí ze mě snad dělá legraci. Jenže spoluhráči mi tvrdili, že se to asi pískat dalo. A v poločase jsem to navíc pořádně schytal v kabině od trenéra Kalvody. Dal mi pěkné kapky," přiznal nešťastný Hnaníček. „Přemýšlím, jak se za to mužstvu omluvit. Pocházím z Valašska, tak asi přinesu do šatny flašku slivovice," naznačil řešení.

Sestup přijal bez velkých emocí. „Vítězství nad Duklou by nám už stejně nepomohlo. Zachránit jsme se měli dřív. Rozhodly naše ztráty v brněnském azylu s Bohemkou a se Zbrojovkou. To měly být místo remíz výhry. Pořád mám před očima, jak v zápase s Bohemkou běžel Crnkič sám na gólmana a mířil těsně vedle. To byl možná z našeho pohledu klíčový okamžik jara," nosí Hnaníček důležitý moment doteď v hlavě.

Ani kouč Znojma Leoš Kalvoda si sobotní večer vůbec neužil. Vždyť kromě jeho současného týmu ligu opouští i Olomouc, kde bydlí a v Sigmě navíc strávil podstatnou část hráčské i trenérské kariéry. „Hlavně pro Olomouc je to malá sportovní tragédie," připustil.

Kalvoda uznal, že znojemští fotbalisté padli v ligové derniéře v jihlavském azylu s Duklou zaslouženě. „Pražané měli Pospěcha, zatímco náš jediný útočník Vašíček je zraněný a na hrotu museli v závěru sezóny zaskakovat záložníci. Oproti podzimu nám v odvetné části soutěže chyběly opory Hrošovský, Okleštěk a Nepožitek. Nahradit jsme je nedokázali," našel Kalvoda další příčinu pádu.

V Olomouci nic Kalvoda nepodepsal

Prozatím nepotvrdil spekulace, že přesídlí na olomouckou lavičku. „Nemám nic podepsáno ani s Olomoucí, ani se Znojmem. Se znojemským šéfem Kohoutkem budu jednat ještě o víkendu," prozradil.

Nevyloučil setrvání ve Znojmě. „Snad se tu teď v klidu dostaví stadión, a když by se podařilo mužstvo doplnit o několik odolných fotbalistů, může se v dohledné době mezi elitu vrátit," je Kalvoda přesvědčený.

Ví ovšem, že o některé znojemské hráče bude zájem v jiných klubech. „Hlavně o brankáře Hrubého a Mudru. Vašíček se vrátí do Olomouce a ve Znojmě skončí i Crnkič. A hostování vyprší Hnaníčkovi s Odehnalem, jejich setrvání by bylo otázkou dalších jednání," přiblížil Kalvoda možné odchody.

Reklama

Související témata: