Hlavní obsah

Přišel jsem Sigmu zachránit. Cítím se šíleně, líčil po sestupu trenér Minář

Liberec

Pár měsíců stačilo, aby trenér Ladislav Minář místo oslav truchlil. Ještě v průběhu podzimu vedl Mladou Boleslav, která skončila v lize třetí a má jisté místo v předkole Evropské ligy. V lednu jej však v městě aut na lavičce nahradil Karel Jarolím, a tak pětačtyřicetiletý Minář zamířil do Olomouc na pozici sportovního ředitele. V kritické situaci usedl v závěru ligy na lavičku Sigmy, pád do druhé ligy však neodvrátil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zdrcený trenér Olomouce Ladislav Minář po sestupu do druhé ligy.

Článek
Fotogalerie

„Přišel jsem s jediným cílem, kterým byla záchrana. Ale cíl jsem nenaplnil. Mé pocity jsou naprosto šílené," rozhodil Minář rukama po sobotním zápase v Liberci, kde jeho Sigma remizovala 1:1, což s ohledem na výsledky dalších ohrožených týmů k záchraně nestačilo.

„Nesestoupili jsme na základě výkonu v Liberci, kde jsme hráli výborně. Inkasovali jsme snad z jediné střely na branku, a pak se strašně nadřeli na vyrovnání. Za dnešní výkon si kluci zaslouží pochvalu, ale celkově je konec špatný," posteskl si Ladislav Minář, který byl třetím trenérem Sigmy v probíhající sezóně.

Sezónu zahájil Kotůlek, následně jej nahradil z klubové kanceláře povolaný Zdeněk Psotka, ale protože zlepšení nepřinesl, na poslední čtyři kola se mužstva chopil sportovní ředitel Minář. „Nechtějte po mně, abych hodnotil kroky předchozích koučů. Snažil jsem se tým oživit, ale sestup jsem neodvrátil," lamentoval.

Smekl před mladým gólmanem Slovanu

„Nebyli jsme k záchraně daleko, ale ten chlapec v liberecké bráně si zaslouží obrovskou pochvalu. Klobouk dolů před jeho výkonem. Chytil nám tři jasné góly," vyzdvihl Minář výkon debutujícího devatenáctiletého Ondřeje Koláře.

„S Mladou Boleslaví jsem byl dvakrát ve finále poháru, jednou jsem slavil vítězství. Ale tohle je pro mě nejhorší zápas kariéry. Tušili jsme, že budeme muset získat v Liberci tři body. Přitom venku jsme na jaře nebodovali a naše výkony byly tragické. Není snadné naráz vše otočit k lepšímu," vykládal Minář.

Nechtěl předjímat další kroky. Ale netajil, že v druhé lize by jeho klub měl setrvat nejkratší možnou dobu. „Sigma má jméno a historii, které patří do první ligy. Nemůžeme mít jiný cíl, než okamžitý návrat do první ligy. Ale bylo by předčasné předjímat následující dění v klubu. Musíme vyřešit obsazení trenérského postu, rovněž hráčů je pod smlouvou poměrně hodně, a tak budeme muset udělat nějaký řez," přemítal Minář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články