Hlavní obsah

Sparta kádr nemění, nikdo z navrátilců se do Tyrolských Alp neprobojoval

Bruneck

Fotbalisté Sparty dnes zahájili herní kemp v prostředí Tyrolských Alp v italském městečku Bruneck. Z mistrovského kádru odešel jen brankář Vaclík, na bitvu o Ligu mistrů je nachystána pětice posil - brankáři Bičík a Štěch, obránce Kováč, záložník Breznaník a útočník Nešpor. Do stabilizovaného týmu se nevešel žádný z hráčů, kteří se v létě vrátili z hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letní posily Sparty Praha (zleva): Radoslav Kováč, Martin Nešpor, Michal Breznaník, David Bičík a Marek Štěch.

Článek

Jezdí sem i přední italské či ruské kluby. A Sparta se chce z Brunecku odrazit až do Ligy mistrů. V Itálii stráví letenští fotbalisté deset dní, v rámci soustředění sehrají tři přátelská utkání - s Dynamem Kyjev, Dynamem Moskva a Basilejí.

Ustálený mistrovský kádr se kromě příchodu pěti posil prakticky nemění, přestože začátek přípravy absolvovalo v Praze několik navrátilců z hostování.

„Potřebují hlavně hrát. Ve většině případů tak platí, že se vrátili domů a brzy opět vyrazí do světa," avizoval člen představenstva klubu Jakub Otava.

Není čas na zkoušení nových variant

Nominace na soustředění to potvrdila - Manuel Pamič, Lukáš Pauschek, Bekim Balaj, Jakub Podaný, Adam Jánoš, Aleš Čermák ani Simon Deli se do kádru nevešli.

„Vzhledem k tomu, že se blíží předkolo Ligy mistrů a v přípravě není čas na zkoušení nových variant, rozhodli jsme se kádr pro soustředění v Itálii zúžit. Z mistrovského týmu odešel pouze Tomáš Vaclík, a tak měli hráči, kteří přišli z hostování, těžkou pozici. Momentálně se aktivně podílíme na hledání jejich angažmá," uvedl na adresu fotbalistů, kteří do Itálie neodcestovali, Jakub Otava pro sparta.cz.

Kádr Sparty pro soustředění v Itálii
Brankáři:
Marek Štěch, David Bičík, Matej Vozár.
Obránci:
Jakub Brabec, Mario Holek, Radek Kováč, Costa, Ondřej Švejdík, Matěj Hybš, Pavel Kadeřábek.
Záložníci:
Marek Matějovský, Lukáš Vácha, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí, Michal Breznaník, Bořek Dočkal, Tomáš Přikryl, Lukáš Mareček, Kamil Vacek.
Útočníci:
Patrik Schick, David Lafata, Roman Bednář, Tiémoko Konaté, Martin Nešpor.

Reklama

Související témata: