Hlavní obsah

Němeček: Pospěch mohl odejít za víc peněz do Wolfsburgu

PRAHA

Fotbalový hráčský agent Václav Němeček se v rozhovoru pro ČTK rázně ohradil proti vyjádření, jímž vedení Baníku Ostrava komentovalo přestup Zdeňka Pospěcha do Sparty. Předseda představenstva Jakub Kahoun ve čtvrtek prohlásil, že nebyla jiná možnost, protože Němeček jiné angažmá nesehnal. Podle manažera to je však účelová lež pro ostravské fanoušky.

Foto: internet

Václav Němeček.

Článek

Němeček měl prý pro Pospěcha připravenou mnohem lukrativnější nabídku z německého Wolfsburgu. Problém však byl v tom, že Baník jednal o přestupu do Sparty bez vědomí hráče a jeho agenta.

Němečkova verze přestupové kauzy se výrazně liší od té, kterou ve čtvrtek poskytl ČTK předseda představenstva Jakub Kahoun. Ten v reakci na přestup vysvětlil, proč Baník nebránil Pospěchově odchodu do konkurenční Sparty. "Nechtěli jsme mu bránit. Už dvakrát dostal nabídku z české ligy, a když mu agent nebyl schopen najít odpovídající angažmá v zahraničí, potřetí jsme mu už za služby, které u nás odvedl, vyhověli," řekl Kahoun.

Podle hráčova agenta ale všechno bylo trochu jinak. "Někdy před dvěma měsíci se šéfové Baníku a Sparty domluvili na přestupu bez souhlasu hráče a jeho manažera. Pokud by tomu tak nebylo, mohl Baník přijmout mnohem lukrativnější nabídku z Wolfsburgu," vysvětlil Němeček.

Baník: Wolfsburg byl jen spekulace

Ostrava prý pak už nemohla měnit původní tajnou dohodu a pro uklidnění ostravských fanoušků teď přišla s nepravdivým prohlášením. Agent proto zvažuje, že podá na ostravský klub žalobu.

Baník považuje Němečkovy výroky za zavádějící. I když ostravští funkcionáři nemají nejmenší chuť dohadovat se s agentem přes média, Kahoun kontroval. "Žádná konkrétní nabídka ze zahraničí na Pospěcha na našem stole nikdy neležela. Vše bylo výhradně v rovině spekulací, bez jakýchkoliv konkrétních podkladů, a když děláte obchod, tak se nemůžete řídit spekulacemi," řekl Kahoun.

Reklama