Hlavní obsah

Jihlava bude první fotbalovou ligu hrát

JIHLAVA

Vedení FC Vysočina Jihlava na valné hromadě rozhodlo o tom, že jeho tým nastoupí do příštího ročníku první fotbalové ligy. Jihlavský klub, který si přímý postup z druhé ligy zajistil před týdnem, v minulých dnech řešil otázku, zda pro něj účast v nejvyšší soutěži nebude přílišnou ekonomickou zátěží. Jihlavané tak zamítli možnost přepuštění soutěže druholigovému Kladnu.

Článek

Jihlava teď bude čekat na to, zda obdrží prvoligovou licenci. Vedení klubu příští úterý čeká ještě další důležité jednání ve strahovském sídle ČMFS. Tam bude klub žádat o výjimku, aby mohl odehrát podzimní část sezóny na domácím stadionu v Jiráskově ulici, který zatím nesplňuje prvoligová kritéria.

"Pokud svaz přistoupí na naši žádost a nechá nás hrát s určitými opatřeními na podzim doma, nic nemůže zabránit tomu, abychom v úterý podali přihlášku do první ligy," řekl dnes ČTK ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Zatím nevyhovující stadion je současným největším jihlavským problémem. Klub ovšem slíbil, že do konce roku bude jeho areál základní prvoligové podmínky splňovat. Jihlavští musejí během podzimu například vybudovat umělé osvětlení a parkoviště nebo zajistit na tribunách čtyři tisíce míst k sezení.

"Myslím, že si v této situaci jako nováček jistou míru vstřícnosti a pomoci zasloužíme," uvedl Tulis. "Nejde o žádné výmluvy, ale za tak krátký čas samozřejmě všechno vybudovat nestačíme, neumíme zázraky. Ale nyní dáme záruky, že učiníme určité kroky a do konce podzimu bude všechno potřebné hotové," dodal šéf jihlavského klubu.

Ten si nedovede představit, že by klub musel podzimní domácí zápasy odehrát v dočasném azylu. "Fotbal děláme pro naše diváky, nechceme hrát ligu někde v Brně či Drnovicích," uvedl Tulis.

Reklama

Související témata: