Hlavní obsah

Snažím se být pozitivní. Těžká zranění bohužel patří k fotbalu, říká rekonvalescent Vachoušek

Modrá

Nedobrovolně se zkušený fotbalový záložník Štěpán Vachoušek ocitl na několik měsíců mimo prvoligové trávníky. Protřelý hráč Teplic se totiž momentálně zotavuje po operaci Achillovy šlachy, ale pokud mu to situace dovolí, zůstává stále s týmem, byť mu nemůže nijak pomoci. Jeho pohyblivost je omezená. Z okna klubové místnosti například sledoval v areálu v Modré u Děčína přípravný zápas teplického celku se Žižkovem. A se svými dojmy se jako správný profesionál ochotně svěřil i v rozhovoru pro Sport.cz

Foto: Radek Malina, Sport.cz

Teplický záložník Štěpán Vachoušek si kvůli zranění Achillovy šlachy několik měsíců nezahraje.

Článek

Přípravné zápasy svých teplických spoluhráčů pozorujete s ortézou na noze a o berlích. Jak probíhá léčení těžkého zranění?

Koncem května v zápase s Ostravou jsem si poranil Achillovu šlachu. Jsem už po operaci, které jsem se podrobil u doktora Neckáře v Ústí nad Labem. Doufám, že rehabilitace se odvíjí standardním způsobem. Postupem času snad začnu nohu zapojovat do prvních pohybů a pomalu trénovat.

Čemu nešťastné chvíle, co se týče zdravotních problémů, přičítáte?

Je to smůla, co mě postihlo. Na druhou stranu už nejsem nemladší, letos mi je pětatřicet let. Minulá sezóna byla dlouhá a zřejmě se tam projevila i únava.

Jaké máte vnitřní pocity při nucené sportovní pauze?

Každý vám potvrdí, že přestávka od aktivního fotbalu není nic příjemného. Nezbývá mi, než se jen dívat na kluky, přitom bych nejraději byl s nimi na hřišti. Ale prošel jsem si více zraněními, a vím, co se stalo. Bohužel to patří k fotbalu. Kdybych se tím probíral, bylo by to horší. Snažím se být pozitivní. Když bude léčba pokračovat, jak by měla, tak se třeba ještě zkrátí.

Co říkáte na současný teplický kádr?

Nikdo neodešel, takže existují předpoklady, že by se mužstvo mohlo dál herně zdokonalovat. Pokaždé je důležité úspěšně vstoupit do sezóny a nastartovat se na vítěznou vlnu. Ale buďme realisty. Letos na jaře jsme po předloňských problémech se záchranou skončili v lize pátí, což se možná pod dojmem ztráty nadějí na evropské poháry bralo jako zklamání. O nových plánech se dá uvažovat snad až právě pro rozjezdu ligy.

Reklama

Související témata: