Hlavní obsah

V Liberci chci chytit šanci za pačesy, říká obránce Mudra po příchodu ze Znojma

Liberec

Hned dva klíčoví fotbalisté Znojma zamířili po sestupu jihomoravského celku z první ligy do ambiciózních klubů z Podještědí. Zatímco gólman Vlastimil Hrubý se stal posilou Baumitu Jablonec, krajní obránce Jan Mudra už nastupuje za sousední Slovan Liberec. A má před sebou lákavou vidinu, že ještě dříve než zasáhne v dresu nového celku do bojů v Synot lize, může si odbýt premiéru na evropské scéně. „Rád bych chytil šanci za pačesy,“ uvedl Mudra v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Mudra ještě v dresu Znojma.

Článek

Jak budete vzpomínat na Znojmo?

Jen v dobrém. Vstoupil jsem tam do ligy a povedlo se mi odehrát všech třicet zápasů. V tomto směru to bylo super. Každá zkušenost se počítá a moc si toho vážím. Znojmo mi umožnilo ligový start, ale jedna etapa skončila a mám před sebou další kapitolu. Budu se chtít prosadit i v Liberci.

Vstřebáváte nové dojmy ze severu Čech. Překvapilo vás něco?

Spíš jsem se utvrdil v tom, že Slovan je jiný tým než Znojmo, které bylo takříkajíc rodinným klubem. Když už jsem změnil působiště, pokusím se odvést nějakou práci, která by byla přínosem. Servis pro hráče je tady na vyšší úrovni. Takže poznatky jsou vynikající. Mám tím na mysli i kabinu, kluci jsou v pohodě.

Co bude důležité pro váš liberecký rozjezd?

Nehodlám lítat v oblacích, to vůbec ne. Rád bych chytil šanci za pačesy. Už jsem se vyrovnal se sestupem ve Znojmě a poznávám, jak to chodí v předním českém klubu. Přišel jsem na post krajního obránce. Mohu hrát vlevo i vpravo. Někde jinde mě asi zkoušet nebudou. Mezi oběma místy v sestavě nejsou velké rozdíly. Akorát v tom, z jaké strany zavíráte stopera. Chtěl bych být ofenzivnějším typem beka.

První těžký zápas čeká Liberec už 17. července v Košicích...

Vychází to tak, ale problém s tím nemám. Vstup do kvalifikace o Evropskou ligu nás hodí rovnou do sezóny. Slovan přece na jaře usiloval, aby hrál poháry, a brzký start k tomu patří. Věřím, že se do té doby co nejvíc sžiji s týmem.

Reklama

Související témata: