Hlavní obsah

Plzeň licenci dostane

PRAHA

Šéf licenční komise ČMFS Stanislav Rýznar v pondělí navštívil stadión Viktorie Plzeň a ověřil si vše, co potřeboval k vyslovení souhlasu pro udělení prvoligové licence. V úterý by měl být návrat Západočechů do nejvyšší soutěže oficiálně potvrzen.

Foto: PRÁVO

Archivní foto

Článek

"Prohlédl jsem si celý stadión a nahlédl do všech podkladů, které jsem potřeboval vidět. Především šlo o rozdíly, které jsou mezi licencí pro první a druhou ligu. Neshledal jsem nic, proč by Viktoria Plzeň neměla získat oprávnění hrát nejvyšší soutěž, takže před úterním definitivním rozhodnutím jsem optimistou," řekl Právu Stanislav Rýznar.

"Byli jsme na návštěvu pana Rýznara připraveni. Věřili jsme, že bude vše v pořádku. Po odstoupení Drnovic jsme s povděkem přijali nabídku na uvolněný post v první lize. Postup byl naším cílem, takže po původním zklamání ze třetího místa prožíváme radost z dodatečného posunu do nejvyšší soutěže. Máme perspektivní mužstvo a musíme udělat všechno, abychom se tam udrželi," uvedl výkonný ředitel Viktorie Radomír Havel.

Trenér Zdeněk Michálek, který mužstvo převzal v závěru sezóny, zůstane u týmu i v nejvyšší soutěži poté, co podepsal dvouletou smlouvu. Jeho prvním asistentem bude Stanislav Purkart, druhým Michal Petrouš, který ukončil bohatou hráčskou kariéru a povede i béčko.

V kádru plzeňského týmu nastane několik změn. "Kouč dal požadavek na dva až tři hráče. Z hostování se vracejí Limberský z Tottenhamu a Procházka ze Slovácka. Na devadesát procent jsme dohodnuti na příchodu Bartesky z Příbrami. Smlouva vypršela Ježovi a čekáme, jestli se dohodneme na prodloužení," informoval Havel s tím, že mužstvo se po dovolených sejde 28. června.

Reklama

Související témata: