Hlavní obsah

Vítejte, hvězdy. Hübschman s Pilařem se vrací do české ligy

Praha

Přestupové léto bylo tentokrát hodně živé a ještě zdaleka nekončí. Oproti stejnému období v minulém roce došlo k velkým pohybům všemi směry. Ze zahraničí domů, z Česka do ciziny a především v rámci nejvyšší fotbalové soutěže. I když v některých případech jde o hostování, přesuny to jsou velké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař je zpátky v plzeňském dresu.

Článek

Oficiální znělka Synot ligy

V tabulce pod článkem najdete redakční výběr pěti nejzajímavějších přestupů léta ve třech kategoriích. Mezi ligovými navrátilci ukáže až čas, jestli kvintet věhlasných borců bude pro klub a Synot ligu opravdu přínosem. V každém případě to lze očekávat od reprezentantů Hübschmana, který se vrací po deseti letech, ale také od Pilaře, Vaňka a Rajtorala v Plzni.

Velkým očekáváním je Jun v Jablonci, svoji kvalitu už ukázali Bičík ve Spartě a Latka ve Slavii. Z Německa se vrátil Zdeněk Pospěch, který ale posílil druholigového nováčka z Opavy.

Zahraničí Češi moc nezaujali

I když čeští fotbalisté mířili i do zahraničí, přece jenom se projevila určitá stagnace hráčského trhu a také tradičně větší zájem o borce, kteří se ukázali v dobrém světle na světovém šampionátu. Za přestup léta proto lze považovat odchod reprezentanta Vaclíka do Švýcarska. Určitě zajímavý je přestup druhého nejlepšího střelce minulého ročníku Zbyňka Pospěcha z Dukly „jen" do třetí nejvyšší německé soutěže, kterou Chotěbuz hraje. Vyloučen však není ještě odchod dalších hráčů, ovšem to by bylo za hodně velké peníze.

Z klubů nejvýrazněji posílil Jablonec. Kromě již zmíněných borců v textu či tabulce tam zamířili příbramský obránce Mišůn, olomoucký záložník Pospíšil, obránce Dukly Romera a další. „Peltovy Galacticos" povede jako kouč zkušený matador Šilhavý.

Hodně posilovaly i Mladá Boleslav a Plzeň, nenápadně, ale možná o to účinněji pak Příbram. Snad kromě Kladrubského, který se po více než deseti letech vrátil do Českých Budějovic, nezískal žádný z nováčků velkou hvězdu. Přesto mohou být pro Synot ligu příjemným oživením.

TOP NÁVRATY ZE ZAHRANIČÍ
Tomáš HÜBSCHMAN (záložník)
Doněck -> Jablonec
Václav PILAŘ (záložník)
Wolfsburg -> Plzeň
David BIČÍK (brankář)
Karsiyaka -> Sparta
Ondřej VANĚK (záložník)
Kayserispor -> Plzeň
Martin LATKA (obránce)
Düsseldorf -> Slavia
TOP PŘESTUPY DO ZAHRANIČÍ
Tomáš VACLÍK (brankář)
Sparta -> Basilej
Zbyněk POSPĚCH (útočník)
Dukla -> Chotěbuz
Přemysl KOVÁŘ (brankář)
Liberec -> Hapoel Haifa
Jiří ŠTAJNER (útočník)
Ml. Boleslav -> Neugersdorf
Tomáš JABLONSKÝ (obránce)
Jablonec -> Slovan Bratislava
TOP PŘESUNY V RÁMCI LIGY
Radoslav KOVÁČ (obránce)
Liberec -> Sparta
Jan CHRAMOSTA (útočník)
Ml. Boleslav -> Plzeň
Aleš HRUŠKA (brankář)
Příbram -> Ml. Boleslav
Michal ĎURIŠ (záložník)
Plzeň -> Ml. Boleslav
Tomáš WÁGNER (útočník)
Plzeň -> Ml. Boleslav

Reklama