Hlavní obsah

Zbabral jsem to. Chybující gólman klokanů si sypal popel na hlavu

Praha

Nehledal výmluvy, realitu pojmenoval naprosto přesně a trefně. „Zbabral jsem to, jsem ko..t. Co jiného k tomu říct?“ sypal si popel na hlavu Jiří Havránek, brankář Bohemians 1095 po derby se Spartou. Právě jeho neomluvitelná hrubka stála klokany body, neboť úřadujícímu mistru byli vyrovnaným soupeřem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník Sparty Martin Nešpor v souboji s brankářem Bohemians Jiřím Havránkem, po kterém Nešpor vstřelil gól.

Článek
Fotogalerie

„Jsem na kluky hrdý, že drželi se Spartou celý zápas krok, je to velké pozitivum do budoucna. O to víc mě mrzí, že jsem jim moc nepomohl," kál se Havránek. Přitom začal skvěle, zkraje utkání chytil velkou šanci Přikrylovi. Pak však zariskoval až příliš, byla z toho pro klokany pohroma. Nešpor jej obral o míč a střílel do úplně prázdné branky.

„Dostal jsem zpětný míč, špatně jsem ho převzal a zůstal mi pod nohou. Nešpor byl už blízko, bál jsme se, že ho trefím. Chtěl jsem si ho obhodit, ale stalo se to nejhorší, co se stát mohlo stát," povzdechl si gólman.

Zachoval však chladnou hlavu, neboť jej nešťastný moment nepoznamenal. „Musel jsem se z toho rychle dostat, vzal jsem to tak, že se to už nedá vzít zpátky. Chtěl jsem to odčinit, věřil jsem, že aspoň bod urveme. Bohužel," litoval Havránek.

Spoluhráči mu nic nevyčítali, naopak jej o přestávce povzbuzovali. Stejně tak trenéři. „Kluci říkali, že jsem jeden gól chytit, jeden zavinil, takže mám čistý štít. Asistent podotkl, že jsme tým, společně vyhráváme, společně prohráváme," sděloval brankář. V lize má zatím nulovou bilanci: i při pátém startu v nejvyšší soutěži vyšel bodově naprázdno, z toho dvakrát inkasoval pět branek. Loni začal debaklem 0:5 v Plzni. „Na minulé zápasy jsem nemyslel, je to dějepis," odmítl, že by jej předchozí neúspěchy nervovaly.

Reklama

Související témata: